Čokoládové truffles
Pridané: 29.4.2015
Toto je jeden z receptov, na ktorý som mala zálusk už strašne dlho. Konečne som sa k nemu odhodlala. Poviem vám, pre čokoholikov je to naozaj skvelá pochúťka. Musíte však použiť kvalitnú čokoládu, žiadne lacné margarínové náhrady čokolády. To znamená minimálne 75 % čokoládu a pravé maslo. Použitím kvalitných surovín je úspech zaručený. Nevedela som použiť ekvivalentný názov v slovenčine na truffles, tak som ponechala anglický. Podobne ako cheesecake neviem správne preložiť. Tieto bonbóny nie sú ani čokoládové guľky. Jednoducho sú výrazy, ktoré ponechaním v pôvodnom jazyku sú nám známe a poznáme ich význam. Príprava truffles je veľmi jednoduchá a nevyžaduje žiadnu extra zručnosť. Zvládne ich aj začínajúca gazdinka. Môžete ich obaliť v čokoládových stružlinkách, mletých orechoch, pistáciách, mne však vyhovuje horkavá chuť čokolády v spojení s kakaom. Každému podľa jeho chuti. Z tejto dávky vyjde približne 25 kusov truffles, záleží od ich veľkosti.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Bagetky s riccotou a domácim cibuľovým lekvárom
Pridané: 17.2.2015
Tak starý rok finišuje. Ale miesto bilancovania a dávania si nesplnitelných predsavzatí tu mám recept na skvelé silvestrovské pohostenie. Je hotové raz dva. Ja som si piekla svoje bagetky, vy kľudne použitie tie francúzske z obchodu. Ale myslím si, že aj obyčajný chlebík, alebo žemľa tomu neublížia. A miesto riccoty použite domáci syr.
ZOBRAZIŤ RECEPT