Fotorecept: Anglický banánový koláč
Pridané: 23.3.2014
Mala som doma stare, skarede, hnede banany a tak som sa rozhodla ich vyuzit a upiect takzvany anglicky “banana bread”. Je to vyborny, vobec nie suchy kolacik dobry k caju alebo kave a moj manzel ho ma najradsej s vanilkovou zmrzlinou :) Recept je prebraty a prelozeny z anglickej stranky :) Kedze doma nemam formu ktoru pouziva autorka receptu rozhodla som sa pouzit moje formy, ktore pouzivam na pecenie metroveho kolaca :) Dolezite je naliat cesto nie uplne po okraj ale asi do ⅔ formy ktoru mate doma. Cesta mi vyslo dost takze ztoho boli az 2 kolace :)
ZOBRAZIŤ RECEPT
FotoRecept | Macrons s arašidovým maslom
Pridané: 19.9.2015
Makrónky. Každý správny foodblogger, foodie, aspirujúci cukrár, nadšený pekár a všetci im príbuzní musia vedieť upiecť makrónky. Alebo ich chcú vedieť upiecť. Alebo sa o ne aspoň pokúšajú. Jeden krát, dva krát, 25krát - už ani neviem kde som makrónku ochutnala prvá krát., každopádne viem, že ma nijak zvlásť neuchvátila. Mám to s nimi poobne ako s pesničkami v rádiu. Keď niečo hrajú prvý krát, skoro si to ani nezapamätám, alebo mi to dokonca príde hrozné. Potom to počujem opäť a opäť a nakoniec si to pospevujem v sprche. Podobne je to s makrónkami. Nie že by som ich jedla v sprche, ale ochutnala som ich a potom ešte niekoľko krát (pretože sú farebné a trendy a všade ich majú, no vyhnite sa tomu!), až mi začali chutiť a niekedy si ich i za tých 25 KČ kúpim. Nikdy ale neboli úplne na vrchole môjho bakelistu, tam bol samozrejme croquembouche, ale potom čo som ho pokorila, som potrebovala nejakú ďalšiu výzvu. A čo má povesť náročnejšej dobroty než práve makrónky? Je to totiž hotová veda! Občas sa niekde objaví recept na easy macarons, ale urobiť skutočne dobrú makrónku nie je len tak. Škrupina by mala byť na povrchu lesklá a na dotek tvrdá. Vo vnútri ale musí chutiť skoro ako sneh, byť veľmi mäkká a keď do nej zakúsnete, najskôr to zachrumká a potom sa zaboríte do mäkkého vnútra a krému a je to slasť slastí. Makrónka môže kľudne vyzerať dobre, no vo vnútri je dutá alebo ne moc nízka a potom chutí ako pusinka, alebo chutí skvelo ale popraská alebo nemá nohu, alebo je noha veľmi malá, veľmi do strany a podobne. Tu je jeden obrázok od majstra Google, ako si predstavuje perfektnú makrónku. Povedala som si, že štúdium postupov nebudem veľmi hrotiť aby som toho potom o pečení makróniek nevedela viac než sám Pierre Hermé, a potom by ma ako macaron teoretika naštval každý fail. Ponúkam vám recept od Lucie, na 30 škrupiniek, teda 15 makrónike, ktoré sa vojdú na 1 plech a je to ideálne skúšobné množstvo. Pokiaľ si veríte v skvelý výkon a máte veľa stravníkov, tak množstvo zdvojnásobte. x
ZOBRAZIŤ RECEPT
Jablková bábovka so smotanovo-citrónovou polevou
Pridané: 30.12.2014
Chladné a pochmúrne dni ako je ten dnešný, dážď a nepríjemný vietor, ktorý sa Vám dostane pod kožu... chcete sa schúliť doma pod deku, s knižkou, šálka horúceho čaju, či hrnček dobrej kávy, a k tomu domáca bábovka, ktorá vonia po jabĺčkach, škorici a čokoláde.
ZOBRAZIŤ RECEPT