Duo čoko-pena

Duo čoko-pena

By 27. júna 2016

Občas, keď nie je veľká chuť respektíve čas na nejaké veľké vypekanie, tak urobím iba malý dezert. Takým to je aj táto dvojfarebná čokoládová pena. Veľmi jednoduchá na prípravu. Páči sa mi ako sa mieša horkastá chuť tmavej čokolády so sladkou chuťou bielej čokolády. Väčšinou sa v receptoch do čokoládovej peny objavujú vajíčka, ale do tejto sa pridáva iba šľahačková smotana.

 

Ingredients

Instructions

  1. Pripravíme si dve misky.
  2. Do jednej nalámeme tmavú čokoládu.
  3. Pridáme šľahačkovú smotanu a mlieko (50 ml + 50 ml).
  4. Nad parou za stáleho miešania rozpustíme čokoládu. Odstavíme bokom.
  5. To isté urobíme s bielou čokoládou. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha.
  6. Pridáme ju k tmavej už vychladenej, ale stále tekutej čokoláde.
  7. Jemnými krúživými pohybmi miešame, kým sa obe hmoty spoja.
  8. Rovnako postupujeme s bielou čokoládou.
  9. Naplníme dezertné poháre. Ľubovoľne ozdobíme.

Pozn. : pena je dosť sýta a aj kalorická, takže pre tento dezert odporúčam iba mini poháre prípadne mištičky.

Duo čoko-pena Duo čoko-pena3

Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *