Fotorecept | Banánové lievance

Fotorecept | Banánové lievance

Pridal: Zuzka, 18.6.2016

Kategorie: Sladké jedlá

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pozerám, že na blogu som mala dlhšiu odmlku. Dôvod je prozaický- odbehla som si do pôrodnice :-) Dnes má náš poklad dva týždne a nechcem to zakríknuť, ale pomaličky si nachádzame aký taký režim, takž dúfam, že aj na varenie mi vyjde trošku viac času. Teraz krásne oddychuje, tak som si povedala, že využijem čas a dám vám sem jeden šikovný recept, ktorý mám pre vás už dlhšiu dobu pripravený...

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 18.6.2016

Kategorie: Sladké jedlá

SUROVINY

1 ksbanán
50 g hnedý cukor
2 PLkakao
100 gšpaldová múka
80 g (pšeničná)hladká múka
1 ČLprášok do pečiva
1/2 ČLsoľ
240 ml sójové mlieko
3 PLolivový olej
2 ks (celé)vajce
orechy
jahody
(podľa chuti)džem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Banán, cukor, vajíčka, olej a mlieko vymixujte dohladka tyčovým mixérom.
  2. V samostatnej miske si zmiešajte múky, kakao, prášok do pečiva a soľ a primiešajte k tekutému základu.
  3. Takto pripravené cesto opekajte na panvici jemne potretej rastlinným olejom z oboch strán. Veľkosť lievanca si zvoľte podľa aktuálnej nálady- alebo úplne malé, alebo ako mám ja, veľkosť menšej palacinky.
Hotové lievance si potrite obľúbeným džemom a doplňte čerstvým ovocím. Jesť môžete buď hneď, ešte za tepla, alebo si odložte na neskôr, ako šikovnú pochúťku aj napríklad ku káve.Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť