Základný recept na domáci puding (vegan, bezlepkový)

Základný recept na domáci puding (vegan, bezlepkový)

Pridal: Spinava kuchyna je s, 21.5.2016

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Keď je vonku pochmúrne nič nepoteší viac ako teplý čokoládový puding. Puding nekupujeme už roky. Od kedy som sa ho naučila pripravovať (nie je to žiadna veda, to mi verte!) tak ak dostanem chuť na niečo sladké, hrejivé tak urobím puding, ktorý ani nestihne vychladnúť a už ho tlačím, ako sa vraví, do hlavy. Potrebujete 4 základné suroviny a puding máte na svete. Je to v podstate taký základný recept, ktorý môžete obmieňať podľa svojej chuti. Môžete ho urobiť vanilkový, karamelový či ovocný. Pravdupovediac som tieto tri verzie neskúšala, lebo som verná čokoládovému :). Tak čo máte chuť sa naučiť ako pripraviť maškrtu nášho detstva?

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 21.5.2016

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

500 ml (rastlinné, použila som ryžové, samozrejme môžete použiť aj normálne kravské, najlepšie BIO) mlieko
1 PL (kopcová)zemiakový škrob
100 g (alebo mliečna, podľa chuti)horká čokoláda
1 ČL (tmavý Muscovado, môžete použiť aj obyčajný trstinový cukor alebo med)cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V studenom mlieko dobre rozmiešame škrob.
  2. Mlieko vlejeme do hrnca, pridáme nalámanú čokoládu a cukor.
  3. Varíme na miernom ohni, za stáleho miešania až do zhustnutia.
  4. Odstavíme a ihneď rozlejeme do pripravených misiek.
  5. Necháme stuhnúť alebo sa doňho rovno pustíme ešte za horúca :)
Pudingom môžeme zaliať ovocie, piškóty či posypať ho orieškami alebo kokosom. Fantázii sa medze nekladú.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť