Základný recept na domáci puding (vegan, bezlepkový)

Pridal: Spinava kuchyna je s, 21.5.2016
Kategorie: Dezerty
Nahraj fotku a pochváľ sa
Keď je vonku pochmúrne nič nepoteší viac ako teplý čokoládový puding. Puding nekupujeme už roky. Od kedy som sa ho naučila pripravovať (nie je to žiadna veda, to mi verte!) tak ak dostanem chuť na niečo sladké, hrejivé tak urobím puding, ktorý ani nestihne vychladnúť a už ho tlačím, ako sa vraví, do hlavy. Potrebujete 4 základné suroviny a puding máte na svete. Je to v podstate taký základný recept, ktorý môžete obmieňať podľa svojej chuti. Môžete ho urobiť vanilkový, karamelový či ovocný. Pravdupovediac som tieto tri verzie neskúšala, lebo som verná čokoládovému :). Tak čo máte chuť sa naučiť ako pripraviť maškrtu nášho detstva?
Pridal: Spinava kuchyna je s, 21.5.2016
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
- V studenom mlieko dobre rozmiešame škrob.
- Mlieko vlejeme do hrnca, pridáme nalámanú čokoládu a cukor.
- Varíme na miernom ohni, za stáleho miešania až do zhustnutia.
- Odstavíme a ihneď rozlejeme do pripravených misiek.
- Necháme stuhnúť alebo sa doňho rovno pustíme ešte za horúca :)