Fotorecept | Brownies s čokoládovým krémom

Fotorecept | Brownies s čokoládovým krémom

Pridal: adkas-tastyfood, 31.5.2016

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ani si neviem predstaviť, že môže byť zákusok ešte čokoládovejší. Táto dobrota poteší najmä ťažkých čokoholikov. Nepamätám, žeby som piekla niekedy zákusok s takým veľkým množstvom čokolády. Áno, veľkým množstvom. Vyše pol kilogramu čokolády je v tomto zákusku. Áno, áno, dobre čítate, vyše pol kila. Do cesta som dala trstinový cukor (chcela som aspoň trochu ulaviť môjmu svedomiu, tak som použila hnedý trstinový cukor) no napriek tomu zákusok vôbec nie je presladený. Spodná časť je brownies a na tom je čokoládový mascarpone krém. Je to poriadne kalorická bomba a rozhodne nie je určený pre dietujúce osoby. Tie musia otočiť stránku a ísť o dom ďalej. Samozrejme, že najprv bola koštovka v práci a kolegyniam veľmi chutil. Zákusok je silno čokoládový a je chutný, ale ja za seba musím povedať, že jedla som už aj lepšie. Tak pozrieme sa, čo potrebujeme na tento čokoládový zázrak :) Rozpis je na plech 30 hox 40 cm.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 31.5.2016

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

350 g (kvalitná min. 70 )%horká čokoláda
350 g maslo
200 g polohrubá múka
6 ks vajce
2 hrnčeky (250 ml)hnedý cukor
1 malá ČL (moka lyžička)soľ
150 g (nadrobno nasekané)orechy

Plnka

500 g mascarpone
200 g (kvalitná)horká čokoláda
125 g maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Nad parou za občasného premiešania rozpustíme čokoládu s maslom.
  2. Odstavíme bokom a necháme vychladiť.
  3. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
  4. Opatrne vmiešame rozpustenú, vychladenú ale ešte stále tekutú čokoládu. Prešľaháme.
  5. Pridáme preosiatu múku zmiešanú so soľou.
  6. Zľahka premiešame a nakoniec vmiešame nadrobno posekané orechy.
  7. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 25 minút. Zbytočne nevysušujeme cesto. Brownies má byť na vrchu s jemnou kôrkou, ale vnútro je vláčne a možno mnohý, čo brownies ešte nejedli sa bude zdať nedopečený. Stred má ostať taký vlhký, chladením ešte cesto dôjde.
  8. Necháme dobre ale naozaj veľmi dobre vychladiť.
  9. Nad parou rozpustíme čokoládu s maslom. Necháme ochladiť.
  10. Vychladenú čokoládu v malých dávkach zašľaháme do mascarpone.
  11. Krém natrieme na vychladnuté cesto a odložíme na pár hodín do chladničky.
  12. Vrch môžeme ľubovoľne ozdobiť (posypať kakaom, urobiť vlnky, posypať mletými orechmi alebo nechať iba tak bez ozdoby. Zákusok krájame nožom nahriatym v teplej vode. Nôž zakaždým opláchneme a utrieme do papierovej utierky a pokračujeme v krájaní zákusku. 
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť