Cesnakovo - paprikový varený bôčik

Recept Cesnakovo - paprikový varený bôčik

Pridal: klaura, 20.5.2016

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vždy, keď natrafím u mäsiara na ozaj pekný, prerastený bôčik, neodolám. Potom mám dve možnosti, buď ho uvarím, alebo upečiem. Varený ale máme radšej. Poriadne vychladený s čerstvým chlebom a pivom je skutočne pochúťka.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 20.5.2016

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

(bez kože, prerastený)bravčový bôčik
1 hlavička cesnak
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
cibuľa
soľ
bobkový list
celé čierne korenie
nové korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Pretože bôčik predávajú s kožou, poprosíme mäsiara, aby nám ju stiahol, alebo budeme špihlinkovať doma a kožu si odrežeme sami.
  1. Do hrnca dáme zovrieť vodu spolu s cibuľou, korením, bobkovým listom a soľou.
  2. Bôčik vo vode na miernom ohni varíme do mäkka. Trvá to podľa veľkosti 1 až 2,5 hodiny.
  3. Medzi tým si očistíme cesnak a popučíme ho.
  4. Uvarené mäso vyberieme opatrne na dosku a necháme trochu vychladnúť.
  5. Potom na povrch napatláme cesnak, mleté červenú papriku a nakoniec posypeme mletým čiernym korením.
  6. Necháme dobre vychladiť a podávame s čerstvým chlebom.
Prajem dobrú chuť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť