Cesnakovo - paprikový varený bôčik

Pridal: klaura, 20.5.2016
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vždy, keď natrafím u mäsiara na ozaj pekný, prerastený bôčik, neodolám. Potom mám dve možnosti, buď ho uvarím, alebo upečiem. Varený ale máme radšej. Poriadne vychladený s čerstvým chlebom a pivom je skutočne pochúťka.
FOTKA OD VÁS
Pridal: klaura, 20.5.2016
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
(bez kože, prerastený)bravčový bôčik
1 hlavička cesnak
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
cibuľa
soľ
bobkový list
celé čierne korenie
nové korenie
Pretože bôčik predávajú s kožou, poprosíme mäsiara, aby nám ju stiahol, alebo budeme špihlinkovať doma a kožu si odrežeme sami.
- Bôčik vo vode na miernom ohni varíme do mäkka. Trvá to podľa veľkosti 1 až 2,5 hodiny.
- Medzi tým si očistíme cesnak a popučíme ho.
- Uvarené mäso vyberieme opatrne na dosku a necháme trochu vychladnúť.
- Necháme dobre vychladiť a podávame s čerstvým chlebom.
KOMENTÁRE K RECEPTU