Baklažánová nátierka

Recept Baklažánová nátierka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Svieža nátierka s chuťou pečenej papriky, príjemne pikantná, ideálna aj ako vegánske predjedlo na naštartovanie chuťových pohárikov.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

2 ks baklažán
2 ks červená paprika
cesnak
petržlenová vňať
z pol citróna citrónová šťava
(rozmixovaný sezam s olivovým olejom)tahini pasta
olivový olej
soľ
čerstvo mleté korenie
chilli

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Baklažány som rozkrojil a dal som ich piecť do rúry aj s cesnakom na 40 minút.
  2. Papriku som opiekol na sporáku až do čierna, potom som ju dal do misy a zavrel na 7 minút, .sparila sa a krásne sa potom dala ošúpať.
  3. Do mixéra som dal upečený baklažán aj so šupkou, papriku a upečený cesnak, pridal som lyžicu olivového oleja, dva strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu a asi dve lyžice pasty tahini.
  4. Rozmixoval som, ale nie úplne na hladko, dochutil som soľou, čerstvo mletým korením, chilli papričkou a soľou.
  5. Na záver som ešte pridal veľkú hrsť petržlenovej vňate a výborná baklažánová nátierka je hotová, tie pečené papriky jej dajú zaujímavú chuť.
Dobrú chuť :)  
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť