Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom

Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom

By 28. apríla 2016

Kedysi potravina pre chudobných, dnes jedna z najzdravších uznávaných „superpotravín“. Pohánka by mala byť pravidelne zastúpená v jedálničku všetkých tých, ktorí chcú mať pevné zdravie a štíhlu líniu. Vďaka svojim nutričným hodnotám je prospešná pre diabetikov, ľudí s vysokým krvným tlakom a s kardiovaskulárnymi ochoreniami. 

  • Cook Time : 20 minutes

Ingredients

Instructions

  1. Pohánku dáme do hrnca a pridáme k nej tri hrnčeky vody. Varíme asi tri minúty, kým sa voda nasaje do pohánky.
  2. Na panvicu prilejeme olej, na kocky nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Opečieme ich do sklovita.
  3. Pridáme nakrájané šampiňóny a opražíme ich. Panvica musí byť dosť veľká, aby sa huby opekali, nie dusili. Opekáme asi 5 minút, ochutíme soľou, korením a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami podľa chuti.
  4. Pridáme uvarenú pohánku, zamiešame a prípadne dochutíme.
  5. Do rizota vmiešame studené maslo, aby sa vytvorila krémová zmes z pohánky a húb.

Podávame posypané rozmrveným balkánskym syrom a dozdobené bylinkami.

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *