Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom

Recept Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom

Pridal: Romana, 28.4.2016

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kedysi potravina pre chudobných, dnes jedna z najzdravších uznávaných „superpotravín“. Pohánka by mala byť pravidelne zastúpená v jedálničku všetkých tých, ktorí chcú mať pevné zdravie a štíhlu líniu. Vďaka svojim nutričným hodnotám je prospešná pre diabetikov, ľudí s vysokým krvným tlakom a s kardiovaskulárnymi ochoreniami.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Romana, 28.4.2016

Kategorie:

SUROVINY

500 ml (dva hrnčeky),,Naše BIO pohánka lúpaná krúpy“
200 gšampiňóny
100 g balkánsky syr „Naše BIO“
1 kscibuľa
1 lyžicaolivový olej
1 lyžicamaslo
čerstvýtymián
čerstvýrozmarín

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pohánku dáme do hrnca a pridáme k nej tri hrnčeky vody. Varíme asi tri minúty, kým sa voda nasaje do pohánky.
  2. Na panvicu prilejeme olej, na kocky nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Opečieme ich do sklovita.
  3. Pridáme nakrájané šampiňóny a opražíme ich. Panvica musí byť dosť veľká, aby sa huby opekali, nie dusili. Opekáme asi 5 minút, ochutíme soľou, korením a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami podľa chuti.
  4. Pridáme uvarenú pohánku, zamiešame a prípadne dochutíme.
  5. Do rizota vmiešame studené maslo, aby sa vytvorila krémová zmes z pohánky a húb.

Podávame posypané rozmrveným balkánskym syrom a dozdobené bylinkami.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť