Opečený chlieb s dusenými šampiňónmi a pažítkou (Talianska bruschetta)

Recept Opečený chlieb s dusenými šampiňónmi a pažítkou (Talianska bruschetta)

Pridal: INU, 28.4.2016

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Bruschettu [brusketu], alebo aspoň jej základ, ľudia v stredomorí začali pripravovať asi v podobnom čase, ako sa rozšírilo lisovanie olív na výrobu olivového oleja. Postupne si obyvatelia Talianska zvykli chlieb opiecť na uhlí, potrieť cesnakom, pokvapkať olivovým olejom a dochutiť soľou a korením. Časom sa takto pripravený chrumkavý chlieb obložil paradajkami, mozzarellou, bazalkou a vznikli mnohé iné variácie známeho predjedla - túto podobu som pripravila z čerstvých opečených šampiňónov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: INU, 28.4.2016

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

nie krájaný (menší, vcelku)chlieb
250 g (čerstvé)šampiňóny
3 strúčikycesnak
1 kusbiela cibuľa
hrsťpažítka
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu a šampiňóny nakrájame na malé kúsky.
  2. Na troche oleja najprv v hrnci opečieme nakrájanú cibuľu a pridáme šampiňóny.
  3. Pridáme dve štipky soli a trochu korenia.
  4. Keď šampiňóny o chvíľku pustia šťavu, počkáme kým sa vyparí a potom ich za stáleho miešania ešte opečieme dohneda (celé varenie zaberie cca 10 minút).
  5. Chlieb nakrájame na hrubšie krajce (asi 5 kúskov) a tie pár minút opečieme na suchej panvici kým po stranách trochu zhnednú a rýchlo ich vyberieme (treba na nich dávať pozor pretože chlieb sa na suchej panvici - bez oleja - rýchlo spáli). Krajce môžeme opiecť aj v hriankovači.
  6. Tri strúčiky cesnaku ošúpeme a roztlačíme ho. Malou lyžičkou ho natrieme na hrianky.
  7. Každú hrianku trochu omastíme olivovým olejom napríklad takto: nalejeme si trochu oleja do vrchnáka od fľašky oleja a nahnutým vrchnákom každú hrianku olejom mierne polejeme.
  8. Na hrianky poukladáme opečené šampiňóny na cibuľke.
  9. Vrch posypeme pažítkou a podľa chuti dosolíme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť