Po raňajkových koláčikoch mám ďalšiu kategóriu múčnikov, ktorú si ja sama pre seba nazývam koláče našich starých mám. Tento je jeden z nich. Len s tým rozdielom, že kedysi sa piekol s domácimi sušenými slivkami a domácim tvarohom. Pamätám si ako naša nagymama sušila slivky a hrušky v rúre. Hrušky potom pomlela a upiekla koláč z kysnutého cesta s týmito mletými hruškami na vrchu. Po upečení potrela roztopeným maslom. To bola dobrota! Volali sme ho hruškový langoš. Späť ale k tomuto príspevku. Je to jednoduchý zákusok, ktorý so šálkou dobrého čaju dobre zasýti. Tvarohové cesto je dosť tuhé, no pridaná smotanová poleva ho celkom príjemne zjemňuje. Smotanovú polevu som si tam vymyslela sama. Podľa mňa sa škorica výborne hodí k slivkám, tak som neváhala a použila ju na dokončenie zákusku. Ak nechcete smotanovú polevu stačí hotový zákusok poprášiť práškovým cukrom. Recept je na plech veľkosti 30 x 40 cm šálka = 250 ml
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu