Špenátovo-šampiňónové kocky

Recept Špenátovo-šampiňónové kocky

Pridal: adkas-tastyfood, 25.3.2016

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na vzhľad veľmi pohľadné predjedlo, ktoré som videla na mojej obľúbenej stránke. Chcela som ho vyskúšať a príležitosť sa našla na Silvestra. Špenátové kocky, plnené smotanovo-syrovou plnkou, do ktorej sú pridané šampiňóny. Skvelú chuť dotvára kôpor. Kocky boli veľmi sýte a pre mňa by stačila polovičná dávka. Je dobré pripraviť ich deň vopred aby sa chute dobre prepojili. Je to skutočne zaujímavé predjedlo, ktorým môžete na svojich hostí zapôsobiť. Predjedlo, ktorým možno začať akúkoľvek domácu párty.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 25.3.2016

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Piškóta:

6 kusovvajce
6 PL olej
3 PL (zarovnané)kyslá smotana
6 PL polohrubá múka
3 KLprášok do pečiva
6 PLšpenátový pretlak
soľ

Plnka:

250 gsmotanový syr
100 g (alebo iný syr balkánskeho typu)feta
3 PLkyslá smotana
1 koznerva (400 g)šampiňóny
soľ
biele mleté korenie
posekaný kôpor
5 gželatína

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtka našľaháme s olejom, pridáme špenátový pretlak a prešľaháme.
  2. Pridáme smotanu a opäť prešľaháme.
  3. Vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou.
  4. Biela vyšľaháme na tuhú penu a opatrne vmiešame do žĺtkového základu.
  5. Cesto vylejeme na papierom vyložený plech (30 x 40 cm).
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 20 minút. Piškóta nesmie zhnednúť a musí ostať pekne zelná.
  7. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Plnka: 
  1. Syr rozdrvíme v miske.
  2. Pridíme smotanový syr, nahrubo pokrájané šampiňóny a kôpor. Podľa potreby dochutíme soľou, bielym mletým korením.
  3. Pridáme 2 PL kyslej smotany a vymiešame na krém.
  4. Želatínu dáme nabobnať s 1 PL vody a potom nahrejeme ale nevaríme. Miešame kým sa želatína roztopí.
  5. Pridáme do nej 1 PL smotany a dobre rozmiešame. Ak sa želatína nechce rozpustiť, mierne ju zahrejeme.
  6. Smotanovú želatínu vmiešame do syrovo-šampiňónovej plnky a dobre prešľaháme aby sa želatína rovnomerne rozmiešala v celej plnke. Pridaním tohto malého množstva želatíny krém mierne stuhne a bude mať konzistenciu, pri ktorej plnka bude pekne medzi piškótami držať tvar.
  7. Piškótu orežeme po krajoch (zarovnáme kraje) a rozdelíme po šírke na tri rovnaké časti.
  8. Na jednu časť natrieme polovicu plnky, priložíme druhý plát piškóty.
  9. Natrieme druhú polovicu plnky a prikryjeme tretím plátom piškóty.
  10. Odložíme do chladničky, najlepšie na noc ale budú jej stačiť aj 2 - 3 hodny.  Je lepšie, ak dlhšie postojí, pretože sa lepšie prepoja hcute.
  11. Pred podávaním môžeme ozdobiť troškou majonézy, príp. kečupom a malou vetvičkou čerstvého kôpru.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť