NajRecept.sk Ryby a morské plody Rybacie fašírky
Rybacie fašírky
Recept Rybacie fašírky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   29.3.2016

Rybacie fašírky

Aby som bol presný, fašírky z kapra so špenátovou kvakou na smotane. Ak vám ryby chutia, ale kosti vám prekážajú, tak skúste tento recept - kosti v tejto fašírke nenájdete.

Suroviny
700 g (filet)
kapor
2 kusy
pečivo
vajce
petržlenová vňať
z 1 kusu
citrónová šťava
korenie na ryby
1 strúčik
cesnak
horčicové semienko
kôpor
mleté čierne korenie
zázvor
mletá rasca
1 malý kus
cibuľa
50 ml
sladká smotana
kvaka
sladká smotana
čerstvý
špenát
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Začal som rybou - mäso som narezal  ako v tomto recepte, potom som z ryby stiahol kožu a mäso som narezal  na rezančeky.
  2. V mise som nakrájané pečivo zvlhčil sladkou smotanou, pridal som nakrájanú cibuľu, popučený cesnak, jedno vajce a rybie mäso. Dochutil som korením na ryby, čiernym mletým korením, soľou, citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou.
  3. Dobre premiešanú fašírkovú zmes som nechal odležať v chlade asi dve hodinky.
  4. Vďaka narezaniu mäsa a citrónovej šťave sa všetky malé kosti úplne stratili a fašírky môžu jesť aj malé deti, veľké deti, dospelí ľudia, starí ľudia, muži aj ženy - s náď som na nikoho nezabudol :)
  5. Mokrými rukami som začal tvarovať fašírky a každú som obalil v strúhanke.
  6. Vkladal som ich do rozpáleného oleja a z každej strany som ich opekal asi 3-4 minúty - boli prepečené a šťavnaté.
  7. Medzitým som už v osolenej vode varil kvaku, potom som ju zlial (z vody môžete uvariť polievku) a pridal som k nej lístky čerstvého špenátu, jeden prelisovaný strúčik cesnaku a zalial som sladkou smotanou,  jemne dosolil a dochutil niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár