Rybacie fašírky

Pridal: S varechou v ruke, 29.3.2016
Kategorie: Ryby a morské plody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Aby som bol presný, fašírky z kapra so špenátovou kvakou na smotane. Ak vám ryby chutia, ale kosti vám prekážajú, tak skúste tento recept - kosti v tejto fašírke nenájdete.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 29.3.2016
Kategorie: Ryby a morské plody
SUROVINY
700 g (filet)kapor
2 kusypečivo
vajce
petržlenová vňať
z 1 kusucitrónová šťava
korenie na ryby
1 strúčik cesnak
horčicové semienko
kôpor
mleté čierne korenie
zázvor
mletá rasca
1 malý kuscibuľa
50 mlsladká smotana
kvaka
sladká smotana
čerstvýšpenát
- Začal som rybou - mäso som narezal ako v tomto recepte, potom som z ryby stiahol kožu a mäso som narezal na rezančeky.
- V mise som nakrájané pečivo zvlhčil sladkou smotanou, pridal som nakrájanú cibuľu, popučený cesnak, jedno vajce a rybie mäso. Dochutil som korením na ryby, čiernym mletým korením, soľou, citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou.
- Dobre premiešanú fašírkovú zmes som nechal odležať v chlade asi dve hodinky.
- Vďaka narezaniu mäsa a citrónovej šťave sa všetky malé kosti úplne stratili a fašírky môžu jesť aj malé deti, veľké deti, dospelí ľudia, starí ľudia, muži aj ženy - s náď som na nikoho nezabudol :)
- Mokrými rukami som začal tvarovať fašírky a každú som obalil v strúhanke.
- Vkladal som ich do rozpáleného oleja a z každej strany som ich opekal asi 3-4 minúty - boli prepečené a šťavnaté.
- Medzitým som už v osolenej vode varil kvaku, potom som ju zlial (z vody môžete uvariť polievku) a pridal som k nej lístky čerstvého špenátu, jeden prelisovaný strúčik cesnaku a zalial som sladkou smotanou, jemne dosolil a dochutil niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
KOMENTÁRE K RECEPTU