NajRecept.sk Dezerty Nutellové venčeky
Nutellové venčeky
Recept Nutellové venčeky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   26.3.2016

Nutellové venčeky

Recept ešte z môjho vianočného pečenia. Piecť ho môžete samozrejme pri akejkoľvek príležitosti, keď budete potrebovať drobé kusovky. Sú fantastické! Pre mňa zaručene a aj v práci si ich pochvaľovali. Na ich prípravu som použila domácu nutellu. Nahrubo posekané lieskovce a k tomu čoko poleva rozhodne nemôže byť zlá kombinácia. Recept je z mojej písanky s receptami. Mám ich nieľkoko a som rada, že som tento starý recept oprášila a môžem sa oň s vami podeliť. Recept je na 46 venčekov.

Suroviny

Cesto:

250 g
maslo
350 g
hladká múka
2 kusy
žĺtka
100 g
práškový cukor
1 a 1/2 balenia (u mňa karamelový)
práškový puding
1 balenie
vanilkový cukor

Krém:

200 - 300 g (môže byť i z obchodu)
domáca nutella
100 - 150 g
maslo
3 - 5 PL
vaječný likér

K tomu ešte:

hrsť nadrobno nasekaných
lieskové orechy
80 - 100 g
čokoláda
30 - 50 g
cera
ozdoby
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Suroviny na cesto zmeišame, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky dobre vychladiť.
  2. Polovicu cesta rozvaľkáme na hrúbku 4 - 5 mm a vykrajujeme kolieska o priemere 5 cm s dierkou v strede. Druhú polovicu držíme v chladničke kým spracujeme prvú polovicu.
  3. Rovnako postupujeme aj pri spracovaní druhej polovice cesta.
  4. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C približne 10 minút. Okraje majú ľahko zružovieť. Necháme vychladnúť.
  5. Lieskovce nasekáme nadrobno.
  6. Suroviny na krém zmiešame.
  7. Na vychladnuté kolieska nanesieme cukrárskym vreckom krém. Namočíme do posekaných orechova odložíme do chladničky, kým krém stuhne.
  8. Medzitým si nad parou za stáleho miešania rozpustíme čokoládu s cerou.
  9. Stuhnuté venčeky namočíme do čokolády. Vrch môžeme ozdobiť zdobením.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár