Nutellové venčeky

Pridal: adkas-tastyfood, 26.3.2016
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Recept ešte z môjho vianočného pečenia. Piecť ho môžete samozrejme pri akejkoľvek príležitosti, keď budete potrebovať drobé kusovky. Sú fantastické! Pre mňa zaručene a aj v práci si ich pochvaľovali. Na ich prípravu som použila domácu nutellu. Nahrubo posekané lieskovce a k tomu čoko poleva rozhodne nemôže byť zlá kombinácia. Recept je z mojej písanky s receptami. Mám ich nieľkoko a som rada, že som tento starý recept oprášila a môžem sa oň s vami podeliť. Recept je na 46 venčekov.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 26.3.2016
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Cesto:
250 gmaslo
350 ghladká múka
2 kusyžĺtka
100 gpráškový cukor
1 a 1/2 balenia (u mňa karamelový)práškový puding
1 balenievanilkový cukor
Krém:
200 - 300 g (môže byť i z obchodu)domáca nutella
100 - 150 gmaslo
3 - 5 PL vaječný likér
K tomu ešte:
hrsť nadrobno nasekanýchlieskové orechy
80 - 100 gčokoláda
30 - 50 gcera
ozdoby
- Suroviny na cesto zmeišame, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky dobre vychladiť.
- Polovicu cesta rozvaľkáme na hrúbku 4 - 5 mm a vykrajujeme kolieska o priemere 5 cm s dierkou v strede. Druhú polovicu držíme v chladničke kým spracujeme prvú polovicu.
- Rovnako postupujeme aj pri spracovaní druhej polovice cesta.
- Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C približne 10 minút. Okraje majú ľahko zružovieť. Necháme vychladnúť.
- Lieskovce nasekáme nadrobno.
- Suroviny na krém zmiešame.
- Na vychladnuté kolieska nanesieme cukrárskym vreckom krém. Namočíme do posekaných orechova odložíme do chladničky, kým krém stuhne.
- Medzitým si nad parou za stáleho miešania rozpustíme čokoládu s cerou.
- Stuhnuté venčeky namočíme do čokolády. Vrch môžeme ozdobiť zdobením.
KOMENTÁRE K RECEPTU