Chrumkavé sušienky - kokosové, škoricové, kakaové
Pridané: 18.12.2016
Dostala som nové pečiatky od mojej dcérky, tak som ich musela vyskúšať. Robila som keksíky troch chutí - kokosové, škoricové a kakaové. Sú chrumkavé, ba až tvrdé, vhodné k šálke dobrého čaju. Mám rada keksíky, ktoré si sama upečiem. Aspoň viem, čo jem. Prvé na obrázku nad textom sú kokosové - krásne, maslom voňajúce a jemne chrumkajúce kokosovými stružlinkami. Tieto mojim kolegyniam v práci chutili najviac. Druhé na obrázku sú kakaové - použila som kakao z Coop Jednota, ktoré je jedným z najlepších dostupných v slovenských obchodoch pre použitie pri pečení. Takže každý si môže vybrať chuť, ktorá mu najviac vyhovuje. Keksy sú po upečení veľmi tvrdé, silno chrumkavé. Doporučujem ich upiecť skôr a pár dní uskladniť v dóze, kým ,,dozrejú". No ani potom však nečakajte super krehké jemné pečivo.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Punčové rožteky
Pridané: 5.10.2020
Fantastické punčové rožteky, ktoré máme doma asi najradšej zo všetkých koláčikov, ktoré pečiem na Vianoce. Samozrejme, ak nerátam klasické punčové rezy, ktoré robím z dvojitej dávky, čiže je problém na ne otvoriť ústa, pretože sú vysoké. Tieto rožteky sú tiež punčové a veľmi mi chutí aj kombinácia s čokoládou - čokoládovou polevou. Najskôr máčam v obyčajne čokoládovej poleve a potom ešte zdobím horkou čokoládou, vyzerá to super. Autor: Petra H.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Bezlepkový cviklový koláč s cviklovo-pomarančovým sirupom a strúhanou čokoládou
Pridané: 20.10.2013
Cvikla, pomaranč a čokoláda. Skvelá trojka, ktorá sa k sebe hodí nie len po gurmánskej stránke. Všetky tieto tri skvelé suroviny sú prospešné aj pre naše zdravie. Cvikla znižujúca hladinu cholesterolu v krvi zároveň úspešne udržiava náš krvný tlak na uzde podobne ako čokoláda, ktorá chráni naše srdce pred infarktom. Týchto dvoch bojovníkov proti srdcovo-cievnym ochoreniam skvele dopĺňa pomaranč bohatý na vitamín C a ďalšie antioxidanty, ktoré sú viac ako prospešné pre naše zdravie. Tak teda hor sa do zdravého pečenia!
ZOBRAZIŤ RECEPT