Jemné donutky s polevou z bielej čokolády a kúskami jahôd

Pridal: Andrea Mackova, 14.3.2016
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Podobné ako fašiangové šišky pripravené z kysnutého cesta, vykrajované a smažené v oleji. Letný šmrnc im dodáva topping z bielej čokolády a kúsky jahôd.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 14.3.2016
Kategorie:
SUROVINY
Cesto:
500 gpolohrubá múka
1 KLsoľ
1 kockadroždie
50 gtuk
4 kusyžĺtok
2 PLkrupicový cukor
1 balenie (vanilínový sa nepočíta)vanilkový cukor
3 - 4 PLrum
2 dclmlieko
Poleva z bielej čokolády:
70 gbiela čokoláda
50 mlsmotana na šľahanie
- Žĺtky, cukor a zmäknutý tuk vymiešam v miske do hladka, pridám rum.
- Múku zmiešam so soľou, vyhĺbim jamku v ktorej rozdrobím droždie. To posypem vanilkovým cukrom.
- Zalejem mliekom vlažnej teploty a počkám 10 - 15 minút, kým droždie vykysne.
- Pridám žĺtkovú zmes a vymiešam do kompaktného cesta, ktoré nechám vykysnúť, aspoň hodinu a pol.
- Po vychladnutí ich potieram toppingom z bielej čokolády.
- Toping pripravím zo 70 g bielej čokolády a 50 ml smotany na šľahanie,ktoré spolu zohrievam vo vodnom kúpeli, nevarím, len roztápam a miešam do hladka.
- Ihneď ukladám kúsky jahôd, tie je dobré mať už nakrájané, vopred pripravené. K tomuto receptu ma inšpirovala skvelá maškrtnica.
Najskôr som v oleji vysmažila malé guľôčky - výkrojky. Keď z nich odtiekol olej, poprášila som ich práškovým cukrom.
Po prvé som tak olej v panvici dostala do teploty ideálne vhodnej na smaženie.
Po druhé uspokojili najhladnejších hladošov skôr, než donutky vychladli a boli spôsobilé konzumácie. Zaprášilo sa po nich.
KOMENTÁRE K RECEPTU