FotoRecept s Asusom | Krémové rizoto s parmezánom

FotoRecept s Asusom | Krémové rizoto s parmezánom

Pridal: Katka, 6.3.2016

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Varenie patrí k našej (takmer) každodennej rutine. Niekedy sa nám chce variť zložité jedlá a niekedy naopak dávame prednosť jednoduchším chutným jedlám. Ak nemáte príliš veľa času alebo sa vám variť veľmi nechce a treba zasýtiť hladošov, odporúčam vám toto rizoto. Inšpirovala som sa v kuchyni Lidla, kde ho pripravil šikovný Paulus. Je jednoduché a pripravíte ho do pol hodiny. Dochutiť si ho môžete podľa toho na čo máte chuť - sušenými paradajkami, čerstvými bylinkami alebo mäsom či lososom - je to len na vás. Fotky do fotoreceptu som fotila pomocou šikovného smartfónu Asus Zenfone Selfie zapožičaného z redakcie MojAndroid.sk Fotila som podvečer pri umelom svetle, no i napriek tomu to telefón zvládol dobre, čo poviete? Mimochodom, aké zariadenia na fotenie vašich receptov používate vy? Prečítať si o ňom môžete tu, kde nájdete všetky zaujímavé informácie :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 6.3.2016

Kategorie:

SUROVINY

200 g (arborio)ryža
50 gparmezán
1 kscibuľa
1 PLolivový olej
500 mlhovädzí vývar
30 gmaslo
3 kssušené paradajky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme na olivovom oleji.
  2. Pridáme ryžu a restujeme na miernom ohni spolu s cibuľou 1 - 2 minúty.
  3. Postupne podlievame hovädzím vývarom tak, aby sme mali ryžu trochu zaliatu.
  4. Varíme približne 15 - 20 minút aby sme ryžu nemali ani príliš prevarenú a ani veľmi tvrdú.
  5. Nakoniec pridáme trochu masla a nastrúhaný parmezán. Spolu premiešame a môžeme podávať. Rizoto by malo byť krémové - nie suché ako ho poznáme zo školských jedálni :)
  6. Pred podávaním môžeme posypať jarnou cibuľkou, pažítkou alebo inými čerstvými bylinkami.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť