Černicovo-mandľový mramorový koláč

Pridal: adkas-tastyfood, 7.3.2016
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Mám rada takéto koláčiky, nazývam ich raňajkové. Výborný je aj Banánový chlebík. Nie, nemusíte ho konzumovať iba na raňajky. Je skvelý so šálkou čaju, či k jogurtu alebo len tak. Koštovka v práci dopadla na výbornú, takže rada sa s vami podelím o tento recept. Je jednoduchý a ak nepočítam dlhšiu dobu pečenia, tak jeho príprava vám nezaberie viac ako 10 - 15 minút. Cesto je výborné a veľmi mi lahodila aj kombinácia chuti černíc a mandlí. Odporúčam vyskúšať. Suroviny sú na formu biskupského chlebíka - 30 x 11 x 7 cm.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 7.3.2016
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
150 g (môžu byť mrazené alebo z kompótu)černice
2 PLkryštálový cukor
250 gpolohrubá múka
2 KLprášok do pečiva
3 ksvajce
200 gkryštálový cukor
150 ml (alebo iný)grécky jogurt
6 PLslnečnicový olej
1 KLmandľový extrakt
štipkasoľ
K tomu ešte:
2 PL (orestované na suchej panvici)mandľové plátky
na posypaniepráškový cukor
- Na suchej panvici opražíme mandľové lupienky a odložíme bokom.
- Černice umyjeme, osušíme a rozmixujeme s 2 PL kryštálového cukru.
- Pridáme olej, jogurt a mandľový extrakt. Prešľaháme.
- Nakoniec ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou.
- Formu vyložíme papierom na pečenie a nalejeme zhruba tretinu cesta.
- Na to dáme tretinu černicového pyré. Opäť nalejeme cesto, pyré, cesto a pyré.
- Cesto s pyré premiešame krúživymi pohybmi tak, aby nám vzniklo mramorovanie.
- Vložíme do vyhriatej rúry a ešte horúci koláč posypeme mandľovými lupienkami.
- Môžeme poprášiť práškovým cukrom.
KOMENTÁRE K RECEPTU