NajRecept.sk Dezerty Černicovo-mandľový mramorový koláč
Černicovo-mandľový mramorový koláč
Recept Černicovo-mandľový mramorový koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   7.3.2016

Černicovo-mandľový mramorový koláč

Mám rada takéto koláčiky, nazývam ich raňajkové. Výborný je aj Banánový chlebík. Nie, nemusíte ho konzumovať iba na raňajky. Je skvelý so šálkou čaju, či k jogurtu alebo len tak. Koštovka v práci dopadla na výbornú, takže rada sa s vami podelím o tento recept. Je jednoduchý a ak nepočítam dlhšiu dobu pečenia, tak jeho príprava vám nezaberie viac ako 10 - 15 minút. Cesto je výborné a veľmi mi lahodila aj kombinácia chuti černíc a mandlí. Odporúčam vyskúšať. Suroviny sú na formu biskupského chlebíka - 30 x 11 x 7 cm.

Suroviny
150 g (môžu byť mrazené alebo z kompótu)
černice
2 PL
kryštálový cukor
250 g
polohrubá múka
2 KL
prášok do pečiva
3 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
150 ml (alebo iný)
grécky jogurt
6 PL
slnečnicový olej
1 KL
mandľový extrakt
štipka
soľ

K tomu ešte:

2 PL (orestované na suchej panvici)
mandľové plátky
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na suchej panvici opražíme mandľové lupienky a odložíme bokom.
  2. Černice umyjeme, osušíme a rozmixujeme s 2 PL kryštálového cukru.
  3. Pridáme olej, jogurt a mandľový extrakt. Prešľaháme.
  4. Nakoniec ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou.
  5. Formu vyložíme papierom na pečenie a nalejeme zhruba tretinu cesta.
  6. Na to dáme tretinu černicového pyré. Opäť nalejeme cesto, pyré, cesto a pyré.
  7. Cesto s pyré premiešame krúživymi pohybmi tak, aby nám vzniklo mramorovanie.
  8. Vložíme do vyhriatej rúry a ešte horúci koláč posypeme mandľovými lupienkami.
  9. Môžeme poprášiť práškovým cukrom.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár