Štedrý slivkový koláč

Štedrý slivkový koláč

By 21. februára 2016

Ingredients

Instructions

  1. Do hlbšej misky dáme múku, maslo nakrájané na kocky, štipku soli a 2 PL bieleho jogurtu.
  2. Ručne vypracujeme lepkavé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme aspoň na 1,5 hodiny do chladničky.
  3. Medzitým si môžete slivky umyť a odkôstkovať. Každú polku nakrájame na 3 mesiačiky.
  4. Cesto potom rozvaľkáme na kruh s priemerom formy + 2,5 cm na okraje. Najlepšie je použiť formu s odnímateľným dnom, a vlnkovým okrajom pre krajší efekt (ja som použila až 28 cm priemer).
  5. Cesto opatrne prenesieme do formy a prevysajúce okraje oddelíme (tie ešte odložíme do chladničky). Formu netreba vytrieť, lebo cesto obsahuje dostatok masla.
  6. Dno popicháme vidličkou a dáme piecť na 10 minút na 150 °C.
  7. Zatiaľ si pripravíme plnku tak, že zvyšný jogurt a ostatné suroviny vymiešame spolu.
  8. Na predpečený korpusu rovnomerne rozotrieme plnku a nahusto naukladáme slivky.
  9. Zo zvyšného cesta si môžete povykrajovať ozdobné lístočky a dať ich navrch koláča. Zvýšime teplotu na 170 °C a dopekáme ešte asi 30-35 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť, aby plnka stuhla a ľahko sa vybral z formy.

 

Štedrý slivkový koláč

Print

Môj blog: www.nikilovemuffin.blogspot.sk


Všetky recepty v mojom blogu sú mnou odskúšané a zdokumentované. Uprednostňujem skôr jednoduchšie a nenáročné recepty, z kvalitných (najlepšie slovenských) surovín, ktoré sú bežne dostupné v našich obchodoch. Tak si môžete všetky recepty odskúšať doma. Rada spájam rôzne zaujímavé chute a experimentujem. Takto vznikajú aj moje vlastné recepty, o ktoré sa s Vami rada podelím.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *