Rajčinové placky

Pridal: Varic Daniel, 7.2.2016
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Toto je jeden z receptov, ktorý uplácate aj nohami. Pochádza z Grécka, ja som ho len mierne poupravil na svoj obraz. Hodí sa na ľahký letný obed či večeru. V každom prípade použite kvalitné dozreté rajčiny. Vhodné sú najmä mäsité odrody, napríklad býčie srdce alebo san marzano. Vcelku budete potrebovať iba zopár surovín a ich množstvo vám vystačí na dve porcie.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Varic Daniel, 7.2.2016
Kategorie:
SUROVINY
2 - 3 veľké kusyrajčiny
3 PLhladká múka
3 PLovsená múka
1 kusčervená cibuľa
1 hrsťpetržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
Jogurtová omáčka:
2 dcl hustýjogurt
1 hrsť (čerstvá)mäta
z 1/2 citrónacitrónová šťava
- Rajčiny, cibuľu i petržlenovú vňať nasekajte nadrobno.
- Postupne prisýpajte múku. Jej množtvo závisí od veľkosti a šťavnatosti rajčín. Cieľom je konzistencia riedkeho cesta, ktoré sa dá naberať naberačkou.
- Pridajte soľ a čierne korenie.
- Panvicu potrite troškou olivového oleja a pečte hrubšie placky široké cca 15 cm. Otáčajte asi po troch minútach.
- Upečené placky podávajte so slaným syrom a studenou omáčkou z jogurtu, citrónovej šťavy a mäty.
KOMENTÁRE K RECEPTU