NajRecept.sk Rajčinové placky
Rajčinové placky
Recept Rajčinové placky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Varic Daniel    ·   7.2.2016

Rajčinové placky

Toto je jeden z receptov, ktorý uplácate aj nohami. Pochádza z Grécka, ja som ho len mierne poupravil na svoj obraz. Hodí sa na ľahký letný obed či večeru. V každom prípade použite kvalitné dozreté rajčiny. Vhodné sú najmä mäsité odrody, napríklad býčie srdce alebo san marzano. Vcelku budete potrebovať iba zopár surovín a ich množstvo vám vystačí na dve porcie.

Suroviny
2 - 3 veľké kusy
rajčiny
3 PL
hladká múka
3 PL
ovsená múka
1 kus
červená cibuľa
1 hrsť
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej

Jogurtová omáčka:

2 dcl hustý
jogurt
1 hrsť (čerstvá)
mäta
z 1/2 citróna
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rajčiny, cibuľu i petržlenovú vňať  nasekajte nadrobno.
  2. Postupne prisýpajte múku. Jej množtvo závisí od veľkosti a šťavnatosti rajčín. Cieľom je konzistencia riedkeho cesta, ktoré sa dá naberať naberačkou.
  3. Pridajte soľ a čierne korenie.
  4. Panvicu potrite troškou olivového oleja a pečte hrubšie placky široké cca 15 cm. Otáčajte asi po troch minútach.
  5. Upečené placky podávajte so slaným syrom a studenou omáčkou z jogurtu, citrónovej šťavy a mäty.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár