Rajčinové placky

Recept Rajčinové placky

Pridal: Varic Daniel, 7.2.2016

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto je jeden z receptov, ktorý uplácate aj nohami. Pochádza z Grécka, ja som ho len mierne poupravil na svoj obraz. Hodí sa na ľahký letný obed či večeru. V každom prípade použite kvalitné dozreté rajčiny. Vhodné sú najmä mäsité odrody, napríklad býčie srdce alebo san marzano. Vcelku budete potrebovať iba zopár surovín a ich množstvo vám vystačí na dve porcie.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Varic Daniel, 7.2.2016

Kategorie:

SUROVINY

2 - 3 veľké kusyrajčiny
3 PLhladká múka
3 PLovsená múka
1 kusčervená cibuľa
1 hrsťpetržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej

Jogurtová omáčka:

2 dcl hustýjogurt
1 hrsť (čerstvá)mäta
z 1/2 citrónacitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rajčiny, cibuľu i petržlenovú vňať  nasekajte nadrobno.
  2. Postupne prisýpajte múku. Jej množtvo závisí od veľkosti a šťavnatosti rajčín. Cieľom je konzistencia riedkeho cesta, ktoré sa dá naberať naberačkou.
  3. Pridajte soľ a čierne korenie.
  4. Panvicu potrite troškou olivového oleja a pečte hrubšie placky široké cca 15 cm. Otáčajte asi po troch minútach.
  5. Upečené placky podávajte so slaným syrom a studenou omáčkou z jogurtu, citrónovej šťavy a mäty.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť