Pikantná kuracia polievka

Recept Pikantná kuracia polievka

Pridal: Varic Daniel, 1.2.2016

Kategorie: Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Je zaujímavou alternatívou ku klasickému vývaru. Ak máte doma menšie kura, zopár exotických korenín a tlakový hrniec, za hodinku vyrobíte chutnú hrejivú polievku. Ochutenie je v podstate na vás, ja som vychádzal z toho, čo poskytla chladnička, špajza a predstavivosť. Rozhodne by som nevynechal mladý špenát. Jedol som ho v jarnej polievke Kuk-Šurpa v uzbeckej reštaurácii v Rige a zanechalo to vo mne silný dojem. A zelené veci mi v zime vždy spravia náladu. Nachystajte si:

FOTKA OD VÁS

Pridal: Varic Daniel, 1.2.2016

Kategorie: Polievky

SUROVINY

1 kuskura
2 kusymrkva
1 kuspetržlen
1 kuszeler
1 kuscibuľa
1 kuspór
cca 3 smzázvor
1 kuskaleráb

Koreniaca pasta:

1 strúčikcesnak
1/2 KLmiso pasta
2 PLsójová omáčka
1/2 KLsečuánske korenie
1 kuschilli paprika
1 PLpretlak
1 KLsezamový olej

Na podávanie:

ryžové rezance
uvarené na hniličkuvajcia
jarná cibuľka
2 hrstemladý špenát

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kura rozštvrťte a vložte do tlakového hrnca.
  2. Pridajte očistenú mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, zázvor, cibuľu, asi 15 cm kúsok póru a lyžičku soli. Zalejte vodou tak, aby boli suroviny prekryté a priveďte k varu. Uzavrite hrniec a varte na vyššom tlakovom stupni najviac 30 minút.
  3. Kým sa varí vývar, pripravte si ostatné komponenty. Do hlbšej nádoby vhoďte asi 3 cm kus póru nasekaného na kúsky, pridajte cesnak, chili papričku, sezamový olej, pretlak, miso pastu a sójovú omáčku.
  4. V mažiari podrvte sečuánske korenie a pridajte k ostatným surovinám.
  5. Ponorným mixérom vyrobte hladkú pastu, ktorou neskôr ochutíte vývar.
  6. Špenát zbavte hrubých stoniek a krátko sparte vo vriacej vode, ochlaďte, vyžmýkajte a nasekajte nadrobno.
  7. Na tenké prúžky nakrájajte cibuľku a zvyšnú časť póru.
  8. Vajcia si uvarte na hniličku, t.j. 5-6 minút po vložení do vriacej vody.
  9. Ryžové rezance uvarte podľa návodu a prepláchnite studenou vodou.
  10. Uvarený vývar zlejte, preceďte a ochuťte pripravenou pastou. Ochutnajte a dolaďte podľa želania.
  11. Mäso oberte z kostí a natrhajte do vývaru. Koreňovú zeleninu nakrájajte alebo roztlačte v prstoch.
  12. Pridajte rezance, špenát, cibuľku a pór. Na tanier servírujte s prekrojeným vajíčkom. Jedná sa o plnohodnotný obed plný farieb, výrazných chutí a dobrej nálady.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť