Orechová bábovka
Aký je najlepší liek na všednú a obyčajnú rutinu a šeď? Dobrý koláč predsa! Skúste túto orechovú bábovku. No a ak vám náhodou ostal nejaký zbytočný marcipán alebo alebo tyčinka, určite šup s ňou tam.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
220 g (mäkké)maslo
180 ghnedý cukor
4 kusyvajce
280 gpolohrubá múka
1 balenieprášok do pečiva
štipkasoľ
1 hrsť, nasekanévlašské orechy
120 g - mletévlasšké orechy
100 mlmlieko
1/2, nakrájaná na malé kúskymarcipánová tyčinka
- Maslo s cukrom nechajte vyšľahať do peny. Postupne pridávajte po jednom vajíčku.
- Do takto pripraveného základu pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľou a mletými orechmi.
- Nakoniec pridajte posekané orechy a marcipán.
- Cesto riadne premiešajte a vylejte do vymastenej formy.
- Nechajte piecť pri 160 °C cca 50 minút až hodinu do krásnohneda.
- Hotovú bábovku vyklopte z formy, nechajte úplne vychladnúť a posypte práškovým cukrom.
KOMENTÁRE K RECEPTU