Jahodové cupcakes

Recept Jahodové cupcakes

Pridal: adkas-tastyfood, 22.2.2016

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Je už po jahodovej sezóne a keďže si momentálne všetko ovocie kupujeme, tak máme sezónu počas celého roka. Mimochodom na tento jahodový krém môžete použiť aj mrazené jahody. Čaká ma jedna tortička pre moju trojročnú kamošku, tak som si chcela vyskúšať tento krém. Ak sa torta podarí, určite pribudne nový príspevok na blogu. Krém chutil, takže som dostala zelenú na jeho použitie v tortičke. Dnes vám ho ponúkam na výborných mini jahodových koláčikoch - cupcakes. Suroviny sú na 12 kusov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 22.2.2016

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

SUROVINY

Muffiny:

250 gpolohrubá múka
150 gpráškový cukor
štipkasoľ
2 KLprášok do pečiva
2 ksvajce
100 mlolej
100 mlmlieko
z 1/2 kusucitrónová šťava
z 1/2 kusucitrónová kôra
1 KL (alebo vanilkový cukor)vanilkový extrakt

Jahodový krém:

400 gjahody
1 baleniejahodový puding
1 PLhladká múka
150 gmaslo
150 práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Muffiny
  1. Suché suroviny zmiešame v miske a pridáme tekuté suroviny. Stačí zamiešať varechou, kým sa všetky suroviny spoja v kompaktnú hmotu.
  2. Plníme papierové košíčky do 2/3, ktoré sme uložili do formy na muffiny.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 - 25 minút. Vyskúšame špajdlou.
  4. Upečené vyberieme z rúry a necháme vychladnúť na mriežke.
  Jahodový krém 
  1. Jahody rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko.
  2. Odmeriame prepasírovanú šťavu a dolejeme vodou do 500 ml.
  3. Pridáme jahodový puding, múku a dobre rozšľaháme metličkou. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
  4. Odstavíme z ohňa, prikryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala uvareného pudingu a necháme ho vychladnúť.
  5. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Keď je puding rovnakej teploty ako našľahané maslo, pridávame ho v malých častiach k maslu a zakaždám dobre prešľaáme. Puding pred pridávaním do masla prešľaháme. Pamätajte, že maslo a puding musia byť rovnakej teploty, aby sa krém nezrazil.
  6. Pomocou cukrárenského sáčku nanesieme krém na muffiny a ľubovoľne ozdobíme.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť