FotoRecept | Kávové rezy

FotoRecept | Kávové rezy

Pridal: klaura, 20.2.2016

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce rezy s vôňou a chuťou kávy sú rýchlo hotové, sú šťavnaté a dobré.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 20.2.2016

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

250 g (zmäknuté)maslo
250 gkryštálový cukor
5 ksvajce
1 balenievanilkový cukor
300 ghladká múka
1 balenieprášok do pečiva
1 dl (vychladnutá)káva
z 1 kusucitrónová kôra

Plnka:

3 baleniašľahačková smotana
3 baleniastužovač šľahačky
na potretiedžem
1 KLinstatná káva
1 balenievanilkový cukor
na ozdobučokoládový ryža

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo vymiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom dopenista.
  2. Postupne zapracujeme vajcia.
  3. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zamiešame do vaječnej hmoty.
  4. Nakoniec pridáme 100 ml kávy a kôru z jedného citróna.
  5. Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  6. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre a necháme vychladnúť.
  7. Keď sa korpus takto oddeľuje od stien plechu, je cesto upečené - ani špajdlu pichať nemusíte.
  8. Malinový alebo ríbezľový džem trochu zohrejeme, podľa potreby môžeme zriediť lyžicou vody a natrieme na korpus.
  9. V mise vyšľaháme šľahačkové smotany so stužovačom a vanilínovým cukrom.
  10. Nakoniec prišľaháme instantnú kávu  (teda prášok).
  11. Natrieme na koláč a ozdobíme čokoládovou ryžou alebo hoblinkami.
  12. Dáme stuhnúť do chladničky.
  13. Na miesto šľahačky možno plnku urobiť u 500 g jemného tvarohu (vedierko z Lidla),  i ušľahanej šľahčky, 1 kyslej smotany, trošky cukru a 1 KL instantnej kávy.  Tiež dobré!
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť