FotoRecept | Kávové rezy
Vynikajúce rezy s vôňou a chuťou kávy sú rýchlo hotové, sú šťavnaté a dobré.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
250 g (zmäknuté)maslo
250 gkryštálový cukor
5 ksvajce
1 balenievanilkový cukor
300 ghladká múka
1 balenieprášok do pečiva
1 dl (vychladnutá)káva
z 1 kusucitrónová kôra
Plnka:
3 baleniašľahačková smotana
3 baleniastužovač šľahačky
na potretiedžem
1 KLinstatná káva
1 balenievanilkový cukor
na ozdobučokoládový ryža
- Maslo vymiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom dopenista.
- Postupne zapracujeme vajcia.
- Múku zmiešame s práškom do pečiva a zamiešame do vaječnej hmoty.
- Upečieme vo vopred vyhriatej rúre a necháme vychladnúť.
- V mise vyšľaháme šľahačkové smotany so stužovačom a vanilínovým cukrom.
- Nakoniec prišľaháme instantnú kávu (teda prášok).
- Natrieme na koláč a ozdobíme čokoládovou ryžou alebo hoblinkami.
- Na miesto šľahačky možno plnku urobiť u 500 g jemného tvarohu (vedierko z Lidla), i ušľahanej šľahčky, 1 kyslej smotany, trošky cukru a 1 KL instantnej kávy. Tiež dobré!
KOMENTÁRE K RECEPTU