NajRecept.sk Dezerty FotoRecept | Kávové rezy
FotoRecept | Kávové rezy
FotoRecept | Kávové rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   20.2.2016

FotoRecept | Kávové rezy

Vynikajúce rezy s vôňou a chuťou kávy sú rýchlo hotové, sú šťavnaté a dobré.

Suroviny
250 g (zmäknuté)
maslo
250 g
kryštálový cukor
5 ks
vajce
1 balenie
vanilkový cukor
300 g
hladká múka
1 balenie
prášok do pečiva
1 dl (vychladnutá)
káva
z 1 kusu
citrónová kôra

Plnka:

3 balenia
šľahačková smotana
3 balenia
stužovač šľahačky
na potretie
džem
1 KL
instatná káva
1 balenie
vanilkový cukor
na ozdobu
čokoládový ryža
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo vymiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom dopenista.
  2. Postupne zapracujeme vajcia.
  3. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zamiešame do vaječnej hmoty.
  4. Nakoniec pridáme 100 ml kávy a kôru z jedného citróna.
  5. Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  6. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre a necháme vychladnúť.
  7. Keď sa korpus takto oddeľuje od stien plechu, je cesto upečené - ani špajdlu pichať nemusíte.
  8. Malinový alebo ríbezľový džem trochu zohrejeme, podľa potreby môžeme zriediť lyžicou vody a natrieme na korpus.
  9. V mise vyšľaháme šľahačkové smotany so stužovačom a vanilínovým cukrom.
  10. Nakoniec prišľaháme instantnú kávu  (teda prášok).
  11. Natrieme na koláč a ozdobíme čokoládovou ryžou alebo hoblinkami.
  12. Dáme stuhnúť do chladničky.
  13. Na miesto šľahačky možno plnku urobiť u 500 g jemného tvarohu (vedierko z Lidla),  i ušľahanej šľahčky, 1 kyslej smotany, trošky cukru a 1 KL instantnej kávy.  Tiež dobré!
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár