Zdravé čučoriedkové muffiny

Pridal: Love.muffin, 17.1.2016
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Kamarátka mi doniesla z výletu čučoriedky - tie naše, slovenské, malinké, z hustého lesa. Také mám na pečenie najradšej. Odmenila som ju týmito čučoriedkovými mafinkami v zdravšej verzii. Ale aby zas neboli až tak moc zdravé, pridala som aj horkú čokoládu.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Love.muffin, 17.1.2016
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
SUROVINY
2 hrnčeky - najemno namletéovsené vločky
1 PLkypriaci prášok
štipkasoľ
2 kusyvajce
1/2 hrnčekatrstinový cukor
1 PLvanilkový extrakt
1 hrnčeksmotana
6 PL slnečnicový olej
1 hrnčekčučoriedky
na posypaniehorká čokoláda
- Rúru predhrejeme na 200 °C.
- Vajcia, cukor, vanilku a olej vyšľaháme v miske.
- Primiešame smotanu, a po častiach aj pomleté ovsené vločky s kypriacim práškom a soľ. Do cesta pridáme čučoriedky a opatrne premiešame.
- Hotové cesto nalejeme do formy na muffiny a posypeme horkou čokoládou.
- Pečieme asi 20 minút, kým špáratko nevytiahneme čisté.
- Muffinky 5 minút necháme chladnúť vo forme a podávame za horúca, alebo necháme úplne vychladnúť na mriežke. Skladujeme v uzavretej plastovej nádobe.
KOMENTÁRE K RECEPTU