Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama

Recept Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama

Pridal: Bux.sk, 23.1.2016

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: Bux.sk, 23.1.2016

Kategorie:

Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama

Jahňací chrbát na smotane, Habova slepačia polievka, Tekvicový prívarok s hovädzím ragú, Kuracie prsia v jogurtovom obale, či Fánky podľa svokry. To je len pár receptov z celkového počtu 70, ktoré nájdete v novej knihe televízneho kuchára Vila Haba. Z varenia dokáže urobiť nezabudnuteľnú šou, ktorú zaklincuje fantastickým jedlom.   Nazrite do jeho kuchyne a pripravte si jeho recepty – práve vychádza kniha Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama. Vilo Habo varí najradšej slovenské jedlá, pre každého finančne dostupné a niečím vlastným, originálnym vyšperkované. Okrem receptov nájdete v knihe aj jeho osvedčené kulinárske rady a vtipné výroky, ktoré vás zaručene pobavia. „Ja osobne mám rád, keď to v kuchyni všetko lieta,“ tvrdí oduševnene Vilo Habo.“Potrebujem byť vo vare a dať zo seba úplne všetko von. Varte tak, aby ste mali okolo seba poriadok. A hlavne, nech v kuchyni nie je ticho. Vždy nech aspoň cibuľa na oleji škvrčí!“ Ak si teda chcete nielen dobre navariť, ale sa pritom aj zabaviť, siahnite po knihe Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama.   Pivový závin Na pivový závin budeme potrebovať:
  • 350 g hladkej múky
  • 250 g tuku na pečenie
  • 12 PL svetlého piva
  • 1 vajce na potretie závinu
Na plnku budeme potrebovať:
  • 200 g pomletých vlašských orechov
  • 50 g hrozienok
  • 150 g jabĺk
  • 100 g opraženej strúhanky
  • 4 PL rumu
  • 250 g kryštálového cukru
  • 2 ČL mletej škorice
  • olej alebo iný tuk na vymastenie plechu
Postup:
  1. Z múky, tuku na pečenie a piva si vypracujeme cesto, ktoré necháme 24 hodín odležať v chladničke. P
  2. otom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske.
  3. Posypeme ho opraženou strúhankou, cukrom, pomletými orechmi a dáme naň hrozienka namočené v rume a nastrúhané jablká.
  4. Aby závin získal správnu arómu, na záver posypeme plnku mletou škoricou.
  5. Potom cesto stočíme a dáme na plech, ktorý sme potreli olejom alebo iným tukom. Povrch závinu potrieme rozšľahaným vajcom.
  6. Pivový závin pečieme asi 30 – 35 minút pri teplote 180 °C.
70 receptov nájdete v knihe Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť