Vajíčková nátierka

Recept Vajíčková nátierka

Pridal: klaura, 19.1.2016

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V období pred Veľkou nocou zvyknem vo väčšej miere nakupovať biele vajíčka. Biele madeirové kraslice sú totiž najkrajšie a aj najžiadanejšie. Aj minulý týždeň mali v Tescu "S"-ky. Veľkostne nie ideálne, ale nájdu sa medzi nimi aj väčšie, vhodné na zdobenie. To čo som uvidela po otvorení tridsať kusového balenia ma dorazilo. Hádam aj prepelice znášajú väčšie. No nič - pomyslela som si ,veď pomíňam dve, namiesto jedného. Tak míňam :) Ozaj - viete, že vajíčka sa dajú dobre mraziť? Je obdobie, kedy potrebujem narýchlo urobiť 100 kraslíc, vtedy vajíčka fúkame, po 5 kusov ich vlejeme do uzatvárateľného malého vrecúška a naležato ich zamrazím. Vydržia aj rok a použiť ich môžete na praženicu, omelety, piškótové koláče a bublaniny. Túto nátierku určite mnohí poznáte, nech vám tento recept poslúži ako inšpirácia ;)

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 19.1.2016

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny, Chuťovky

SUROVINY

uvarené na tvrdo a vychlanutévajíčka
syr v črievku
1 PLmaslo
1 PLhorčica
jarná cibuľka
soľ
korenie
petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka nakrájame na drobno, pridáme ostatné suroviny a dobre vymiešame.
  2. Natierame na pečivo či chlebík a dozdobíme zeleninou.
  3. Kto má rád pikantné chute, môže pridať na malé koliečka nakrájanú chilli papričku.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť