Údené bravčové stehno pečené s kyslou kapustou

Pridal: adkas-tastyfood, 24.1.2016
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Manžel povedal, že toto jedlo bolo také výborné, že som ho pre vás musela pridať. Posúvam vám tento jednoduchý recept a dúfam, že aspoň niekto sa nájde kto ho vyskúša a bude mu chutiť rovnako ako mojej drahej polovičke. Mäso je po upečená veľmi chutné a dusená kyslá kapusta obohatená jabĺčkom je skvelá príloha. Recept je pre 4 - 6 osôb.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 24.1.2016
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
1,5 kgúdené bravčové steho s kožou
4 strúčikycesnak
6 PLolej
150 mlvývar
2 PLmed
2 kusycibuľa
30 g (najlepšie domáca)bravčová masť
čerstvé mleté korenie
750 gkyslá kapusta
5 kusovbobkový list
1 vetvičkarozmarín
jablko
soľ
2 kusymrkva
petržlen
1/4 menšieho kusuzeler
- Do hrnca dáme variť vodu. Keď voda zovrie vložíme do nej mäso a povaríme 10 minút. Keď mäso pridáme do vriacej vody ostane šťavnaté.
- Po obvarení vyberieme a osušíme.
- Pripravíme si pac: do oleja pridáme med, prelisovaný cesnak, čerstvé mleté korenie. So soľou však opatrne alebo ju vynechajte úplne, pretože údené mäso je dosť slané.
- Mäso dobre potrieme týmto pácom z každej strany.
- Na dno pekáča (alebo zapekacej misy) narežeme väčšiu cibušu na kolieska. Na cibuľu uložíme koreňovú zeleninu a 3 kusy bobkového listu.
- Podlejeme vývarom a pečieme prikryté cca 1,5 hodiny v dobre vyhriatej rúre pri teplote 190 °C.
- Mäso po upečení vyberieme, odstránime bobkový list a zeleninu s výpekom rozmixujeme. Dostaneme hustnú, chutnú omáčku, ktorou môžeme poliať mäso.
- Kapustu premyjeme.
- Na masti speníme cibuľu a pridáme premytú odkvapkanú kapustu, bobkový list. Dusíme spolu 10 - 15 minút.
- Pridáme nahrubo nastrúhané jablko, dochutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením. Premiešame a podusíme spolu ešte 10 minút.
- Mäso a bobkový list vyberieme. Podávame so zemiakovou kašou.
KOMENTÁRE K RECEPTU