Tradičný tekvicový koláč

Recept Tradičný tekvicový koláč

Pridal: Love.muffin, 26.1.2016

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pumpkin pie alebo Tradičný tekvicový koláč je známy najmä z USA a Kanady, ktorý nikdy nechýba na stoloch počas Dňa vďakyvzdania, ale aj na Halloween či Vianoce. Vždy ho však pripravujú zo 100 % tekvicového pyré v konzerve, najčastejšie značky Libby's. Tento konkrétny recept sa nachádza na obale konzervy, a má už takmer 100 rokov! Takže úplná klasika. Ja som ho objavila v show Marthy Stewart :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Love.muffin, 26.1.2016

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Korpus:

1 - 2 hrnčekyhladká múka
1/2 KLsoľ
1 PLkryštáľový cukor
1 hrnček na kocky nakrájaného maslo
1/3 až 1/2 hrnčeka (studená)voda

Plnka:

1/4 hrnčekakryštálový cukor
štipkasoľ
1 KLmletá škorica
1/2 KLmletý zázvor
1/2 KL (alebo muškátový oriešok)mleté klinčeky
1 plechovkasalko
na servírovaniešľahačka
2 celé kusyvajce
1 a 3/4 hrnčekatekvicové pyré

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Cesto aj tekvicové pyré si môžete pripraviť deň vopred.
Recept na tekvicové pyré tu
Cesto:
  1. V hlbokej miske si zmiešame múku, soľ a cukor.
  2. Pridáme dobre vychladené maslo nakrájané na kocky a rukou ho zapracujeme do cesta.
  3. Nakoniec prilievame vodu, stále miesime, až kým nám vznikne hutné lepkavé cesto.
  4. Hotové cesto zabalíme do kuchynskej fólie a dáme ho aspoň na dve hodiny do chladničky.
Tekvicová plnka:
  1. V miske si vyšľaháme vajíčka do penista a pridáme ostatné ingrediencie - tekvicové pyré, soľ, koreniny, cukor a salko. Všetko dobre vymiešame.
  2. Cesto si rozvaľkáme na kruh veľkosti formy, nezabudnite aj na okraje. Ja som použila veľkú formu na tart, s vlnkovaným okrajom a odnímateľným dnom, s priemerom 26-28 cm.
  3. Formu opatrne vystelieme cestom a odrežeme prečnievajúce okraje.
  4. Tekvicovú náplň nalejeme do korpusu a pečieme 15 minút vo vyhriatej rúre na 220 °C. Potom znížime na 175 °C a pečieme ešte 20-30 minút, kým su okraje zlatisté.
  5. Koláč necháme vychladnúť na mriežke. Najlepšie chutí na ďaľší deň, keď je odstáty a všetky chute sa spoja. Podávame ho zo šľahačkou - bez nej to nie je ,,ono"!
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť