Pomarančovo-orechová torta s čokoládovým krémom

Recept Pomarančovo-orechová torta s čokoládovým krémom

Pridal: Just Delicious, 9.1.2016

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pridávam recept na túto, trúfam si povedať úžasnú tortu. Kombinácia čokolády a pomaranču sa výborne dopĺňa. Verím, že bude chutiť aj vám, tak neváhajte a vyskúšajte ju.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Just Delicious, 9.1.2016

Kategorie: Torty

SUROVINY

6 kusovvajce
150 gpolohrubá múka
100 g (mleté vlašské)orechy
170 gpráškový cukor
1 balenieprášok do pečiva
1 kus (šťava aj kôra)pomaranč

Čokoládový krém:

2 baleniačokoládový puding
500 mlmlieko
50 g (min. 50 )%horká čokoláda
150 gpráškový cukor
250 gmaslo

Čokoládová poleva:

50 g horká čokoláda
na rozriedenie čokoládymaslo
50 g (mleté + na ozdobu)orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si maslo, ktoré necháme povoliť pri izbovej teplote.
  2. Z mlieka a pudingových práškov si uvaríme hustý puding. 2/3 mlieka dáme variť a vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingové prášky. Po zovretí mlieka doň vmiešame rozmiešané pudingy. Varíme do zhustnutia.
  3. Do ešte teplého pudingu pridáme nalámanú horkú čokoládu a miešame do jej rozpustenia. Puding prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
  4. Kým sa puding chladí, pripravíme si korpus. Pomaranč dobre umyjeme a nastrúhame najemno citrónovú kôru. Pomaranč následne odšťavíme.
  5. Oddelíme si žĺtka a bielky. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Počas šľahania postupne prilievame pomarančovú šťavu.
  6. Preosiatu múku s práškom do pečiva zmiešame s mletými orechami a pomarančovou kôrou. Túto zmes pridáme do vyšľahaných žĺtkov.
  7. Premiešame a na záver pridáme sneh z bielkov.
  8. Zmes opäť zľahka premiešame a vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Boky tortovej formy si potrieme olejom a vysypeme múkou.
  9. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme cca. 45 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť na kuchynskej mriežke.
  10. Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a stiahneme pečiaci papier. Korpus 2 x prekrojíme.
  11. Povolené maslo vyšľaháme s práškovým cukrom.
  12. Postupne doň zašľahávame vychladnutý puding a vymiešame hladký krém.
  13. Horný plát upečeného korpusu dáme na spodok, natrieme ho krémom a prikryjeme stredným plátom.
  14. Opäť natrieme krémom a prikryjeme plátom, ktorý pôvodne tvoril spodok upečeného korpusu. Tato časť býva najrovnejšia a je dobre ju dať na vrch torty.
  15. Vrch a boky torty potrieme zvyšným krémom. Boky posypeme mletými orechmi a vrch polejeme čokoládovou polevou. T
  16. u si pripravíme tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu a pridáme maslo do požadovanej hustoty. Polevu necháme mierne vychladnúť a až potom ju nalejeme na tortu.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť