Pomarančovo-orechová torta s čokoládovým krémom

Pridal: Just Delicious, 9.1.2016
Kategorie: Torty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pridávam recept na túto, trúfam si povedať úžasnú tortu. Kombinácia čokolády a pomaranču sa výborne dopĺňa. Verím, že bude chutiť aj vám, tak neváhajte a vyskúšajte ju.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Just Delicious, 9.1.2016
Kategorie: Torty
SUROVINY
6 kusovvajce
150 gpolohrubá múka
100 g (mleté vlašské)orechy
170 gpráškový cukor
1 balenieprášok do pečiva
1 kus (šťava aj kôra)pomaranč
Čokoládový krém:
2 baleniačokoládový puding
500 mlmlieko
50 g (min. 50 )%horká čokoláda
150 gpráškový cukor
250 gmaslo
Čokoládová poleva:
50 g horká čokoláda
na rozriedenie čokoládymaslo
50 g (mleté + na ozdobu)orechy
- Pripravíme si maslo, ktoré necháme povoliť pri izbovej teplote.
- Z mlieka a pudingových práškov si uvaríme hustý puding. 2/3 mlieka dáme variť a vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingové prášky. Po zovretí mlieka doň vmiešame rozmiešané pudingy. Varíme do zhustnutia.
- Do ešte teplého pudingu pridáme nalámanú horkú čokoládu a miešame do jej rozpustenia. Puding prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
- Kým sa puding chladí, pripravíme si korpus. Pomaranč dobre umyjeme a nastrúhame najemno citrónovú kôru. Pomaranč následne odšťavíme.
- Oddelíme si žĺtka a bielky. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Počas šľahania postupne prilievame pomarančovú šťavu.
- Preosiatu múku s práškom do pečiva zmiešame s mletými orechami a pomarančovou kôrou. Túto zmes pridáme do vyšľahaných žĺtkov.
- Premiešame a na záver pridáme sneh z bielkov.
- Zmes opäť zľahka premiešame a vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Boky tortovej formy si potrieme olejom a vysypeme múkou.
- Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme cca. 45 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť na kuchynskej mriežke.
- Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a stiahneme pečiaci papier. Korpus 2 x prekrojíme.
- Povolené maslo vyšľaháme s práškovým cukrom.
- Postupne doň zašľahávame vychladnutý puding a vymiešame hladký krém.
- Horný plát upečeného korpusu dáme na spodok, natrieme ho krémom a prikryjeme stredným plátom.
- Opäť natrieme krémom a prikryjeme plátom, ktorý pôvodne tvoril spodok upečeného korpusu. Tato časť býva najrovnejšia a je dobre ju dať na vrch torty.
- Vrch a boky torty potrieme zvyšným krémom. Boky posypeme mletými orechmi a vrch polejeme čokoládovou polevou. T
- u si pripravíme tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu a pridáme maslo do požadovanej hustoty. Polevu necháme mierne vychladnúť a až potom ju nalejeme na tortu.
KOMENTÁRE K RECEPTU