Zmiešame obe múky so štipkou soli a sušeným droždím.
Mlieko zohrejeme spolu s maslom a cukrom.
Do polovice sypkých surovín nalievame zmes mlieka a miešame.
Pridáme vajce a spracujeme do cesta.
Nakoniec prisypávame zvyšnú polovicu múky a vypracujeme pevné cesto. Necháme približne 1,5 hodiny kysnúť na teplom mieste.
Medzitým si pripravíme slivkový lekvár tak, aby nám chutil - takže po troške prisypávame korenie alebo cukor a ochutnávame.
Vykysnuté cesto rozdelíme na guličky po približne 45 g alebo od oka. Malo by ich vyjsť približne 16 kusov.
Každú guličku roztlačíme dnom pohára - snažíme sa aby okraje boli celkom malé a roztlačená časť bola veľmi tenká.
Necháme 10 minút nakysnúť, potrieme vyšľahaným vajíčkom a naplníme lekvárom. Môžeme posypať mrveničkou alebo ozdobiť orechmi.
Rúru si predhrejeme na 160 °C a kým sa nám rúra zohreje necháme koláče ešte trochu kysnúť.
Upečené koláče necháme vychladnúť a ak to vydržíte, môžete si ich dať na raňajky.