NajRecept.sk Cestoviny FotoRecept | Zapečené cestoviny s tuniakom
FotoRecept | Zapečené cestoviny s tuniakom
FotoRecept | Zapečené cestoviny s tuniakom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   9.1.2016

FotoRecept | Zapečené cestoviny s tuniakom

Cestoviny v ktorejkoľvek podobe zbožňujeme. Rada si ich aj doma vyrábam, ale teraz už proste nejako nevládzem, tak som sa zverila do rúk aj tým kupovaným. Mám tu pre vás jeden šikovný recept, ktorý zvládne aj začiatočník, ktorý sa rozhodol ponoriť do tajov varenia. A padne vhod každému, kto si chce urobiť niečo dobré na večeru. Samozrejme, je to rýchlovka, testované to mám na sebe, cestoviny som robila cez týždeň na večeru, a ako vám sem s obľubou píšem, mladosť pri varení tohto jedla určite nestratíte.

Suroviny
200 g
cestoviny
2 - 3 PL
hladká múka
300 ml
mlieko
horčica
soľ
korenie
mrazený
hrášok
kukurica
brokolica
1 menšia konzerva
tuniak
ementál
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cestoviny dajte variť podľa návodu, uvarené sceďte a vráťte späť do hrnca.
  2. V druhom hrnci do rozohriateho olivového oleja dajte kúsok masla, nechajte roztopiť a pridajte hladkú múku. Opražte dozlata.
  3. Postupne pridajte mlieko a rozmiešajte do bešamelu.
  4. Odstavte, pridajte 2 čajové lyžice horčice, soľ a korenie. Malá rada - ak sa vám to nepodarí a ostanú vám hrudky, nič to. Vezmite ponorný mixér a rozšľahajte ich.
  5. Takto pripravenú zapekaciu omáčku vylejte na cestoviny (nemusia byť vychladnuté). Pridajte hrášok, kukuricu, pokrájanú brokolicu a tuniaka.
  6. Cestoviny vysypte do vymastenej zapekacej formy, posypte nastrúhaným syrom a nechajte zapiecť dozlatova v rúre vyhriatej na 190 °C.
  7. Večeru alebo obed máte na stole! Akurát si už len dajte pozor, aby ste si nepopálili jazyk, my sme nemohli vydržať, už počas zapekania to krásne rozvoniavalo.
     
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár