NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar FotoRecept | Petržlenovo-špenátová polievka
FotoRecept | Petržlenovo-špenátová polievka
FotoRecept | Petržlenovo-špenátová polievka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
MadeWithLove    ·   13.1.2016

FotoRecept | Petržlenovo-špenátová polievka

Špenát je moja obľúbená téma na debatu. Nie je tomu tak dlho čo som sa ho opäť dotkla. Neprekapí ma, ak zistím, že som nebola jediná kto sedával u babky nad špenátovou polievkou 2 hodiny. Avšak občas nedokážem odolať dobrému receptu. Recept je od Nigelly Lawson a musím uznať že polievka je naozaj chutná. Hlavne v chladnom počasí. Bola som naozaj vďačná keď som si po príchode domov naložila tanier tejto horúcej polievky a skvelo ma zahriala.

Suroviny
500 g
petržlen
1 strúčik
cesnak
1 liter (alebo zeleninový)
kurací vývar
1 KL
korenie garam masala
150 g (mrazený)
špenát
čerstvý, nastrúhaný - na dochutenie
muškátový oriešok
na dochutenie
soľ
na dochutenie
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Petržlen očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Cesnak rozkrojíme na 3 kusy a spolu s petržlenom pridáme do hrnca.
  3. Prilejeme vývar a všetko privedieme k varu. Znížime oheň a prikryjeme pokrievkou. Necháme bublať 15 minút alebo kým bude petržlen mäkký.
  4. Vmiešame korenie garam masala a špenát. Necháme variť 5 minút.
  5. Vypneme a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme na hladko.
  6. Pridáme strúhaný muškátový oriešok a dochutíme soľou a korením.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár