FotoRecept | Petržlenovo-špenátová polievka

Pridal: MadeWithLove, 13.1.2016
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Špenát je moja obľúbená téma na debatu. Nie je tomu tak dlho čo som sa ho opäť dotkla. Neprekapí ma, ak zistím, že som nebola jediná kto sedával u babky nad špenátovou polievkou 2 hodiny. Avšak občas nedokážem odolať dobrému receptu. Recept je od Nigelly Lawson a musím uznať že polievka je naozaj chutná. Hlavne v chladnom počasí. Bola som naozaj vďačná keď som si po príchode domov naložila tanier tejto horúcej polievky a skvelo ma zahriala.
FOTKA OD VÁS
Pridal: MadeWithLove, 13.1.2016
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
SUROVINY
500 gpetržlen
1 strúčikcesnak
1 liter (alebo zeleninový)kurací vývar
1 KLkorenie garam masala
150 g (mrazený)špenát
čerstvý, nastrúhaný - na dochuteniemuškátový oriešok
na dochuteniesoľ
na dochuteniečierne korenie
- Petržlen očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Prilejeme vývar a všetko privedieme k varu. Znížime oheň a prikryjeme pokrievkou. Necháme bublať 15 minút alebo kým bude petržlen mäkký.
- Pridáme strúhaný muškátový oriešok a dochutíme soľou a korením.
KOMENTÁRE K RECEPTU