FotoRecept | Petržlenovo-špenátová polievka

FotoRecept | Petržlenovo-špenátová polievka

Pridal: MadeWithLove, 13.1.2016

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Špenát je moja obľúbená téma na debatu. Nie je tomu tak dlho čo som sa ho opäť dotkla. Neprekapí ma, ak zistím, že som nebola jediná kto sedával u babky nad špenátovou polievkou 2 hodiny. Avšak občas nedokážem odolať dobrému receptu. Recept je od Nigelly Lawson a musím uznať že polievka je naozaj chutná. Hlavne v chladnom počasí. Bola som naozaj vďačná keď som si po príchode domov naložila tanier tejto horúcej polievky a skvelo ma zahriala.

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 13.1.2016

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

SUROVINY

500 gpetržlen
1 strúčikcesnak
1 liter (alebo zeleninový)kurací vývar
1 KLkorenie garam masala
150 g (mrazený)špenát
čerstvý, nastrúhaný - na dochuteniemuškátový oriešok
na dochuteniesoľ
na dochuteniečierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Petržlen očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Cesnak rozkrojíme na 3 kusy a spolu s petržlenom pridáme do hrnca.
  3. Prilejeme vývar a všetko privedieme k varu. Znížime oheň a prikryjeme pokrievkou. Necháme bublať 15 minút alebo kým bude petržlen mäkký.
  4. Vmiešame korenie garam masala a špenát. Necháme variť 5 minút.
  5. Vypneme a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme na hladko.
  6. Pridáme strúhaný muškátový oriešok a dochutíme soľou a korením.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť