NajRecept.sk Domáce perníkové korenie
Domáce perníkové korenie
Recept Domáce perníkové korenie
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   12.1.2016

Domáce perníkové korenie

Nádherná vôňa, ktorá zahalila náš dom pri výrobe tohto perníkového korenia mi navodila predvianočnú atmosféru. Korenie je silno aromatické a výrazne korenisté. Isto, niekto si povie, že načo sa trápiť a kúpi si hotové v obchode. Verte mi, že toto domáce je omnho lepšie. Tá radosť na konci procesu, že to, čo sme si namiešali aj funguje. U nás to rozvoniavalo Vianocami. Postupne pribúdali rôzne cukrovinky ale predtým som pripravila i domáci marcipán a domácu nutellu. Na 1 kg múky použijeme 3 - 4 PL korenia. Korenie je výrazne aromatické, tak opatrne s ním. Doporučujem pridať polovicu a potom druhu podľa toho, aké výrazne chute chcete. Pečením sa výrazná vôňa a chuť korenia trochu zjemní. Korenie skladujte v dobre uzatvárateľnej nádobe na tmavom mieste.

Suroviny
50 g (celá)
škorica
20 g (sušený - použila som mletý, keďže som sušený nemala k dispozícii)
zázvor
15 g (celé)
klinčeky
15 g zrniečok
kardamón
10 g (nastrúhať najemno)
muškátový oriešok
10 g
nové korenie
10 g
celé čierne korenie
5 g (celé hviezdičky)
aníz
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Škoricu narežeme na menšie časti.
  2. Nové korenie, čierne korenie, klinčeky, aníz potlčieme v mažiari. Dajte si záležať na klinček - sú dosť tvrdé a mohli poškodiť nože v mlynčeku.
  3. Potlčené korenie a časť škorice pomelieme v mlynčeku na kávu. Postupne pridávame aj pomletý zázvor a všetko spolu dobre pomelieme.
  4. Preložíme do misky a pomleté koreniny spolu premiešame.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár