Domáce perníkové korenie

Pridal: adkas-tastyfood, 12.1.2016
Kategorie:
Nahraj fotku a pochváľ sa
Nádherná vôňa, ktorá zahalila náš dom pri výrobe tohto perníkového korenia mi navodila predvianočnú atmosféru. Korenie je silno aromatické a výrazne korenisté. Isto, niekto si povie, že načo sa trápiť a kúpi si hotové v obchode. Verte mi, že toto domáce je omnho lepšie. Tá radosť na konci procesu, že to, čo sme si namiešali aj funguje. U nás to rozvoniavalo Vianocami. Postupne pribúdali rôzne cukrovinky ale predtým som pripravila i domáci marcipán a domácu nutellu. Na 1 kg múky použijeme 3 - 4 PL korenia. Korenie je výrazne aromatické, tak opatrne s ním. Doporučujem pridať polovicu a potom druhu podľa toho, aké výrazne chute chcete. Pečením sa výrazná vôňa a chuť korenia trochu zjemní. Korenie skladujte v dobre uzatvárateľnej nádobe na tmavom mieste.
Pridal: adkas-tastyfood, 12.1.2016
Kategorie:
SUROVINY
- Škoricu narežeme na menšie časti.
- Nové korenie, čierne korenie, klinčeky, aníz potlčieme v mažiari. Dajte si záležať na klinček - sú dosť tvrdé a mohli poškodiť nože v mlynčeku.
- Potlčené korenie a časť škorice pomelieme v mlynčeku na kávu. Postupne pridávame aj pomletý zázvor a všetko spolu dobre pomelieme.
- Preložíme do misky a pomleté koreniny spolu premiešame.