Vegánske hlivové krupoto

vegánske hlivové krupoto

By 6. decembra 2015

Nedávno som pripravoval maslovo špenátové krúpy, boli výborné a už vtedy som vedel, že krúpy budem pripravovať častejšie.

Teraz som ich pripravil na vegánsky spôsob. Máme v rodine dvoch vegánov, tak som si dal generálku pred rodinnou oslavou 🙂



Instructions

  1. Jačmenné krúpy som uvaril v slanej vode, ako cestovinu. Pokiaľ sa varili, nakrájal som hlivu na absolútne rovnaké kocky s rozmermi 0,73 x 0,65 cm 🙂

    Vegánske hlivové krupoto

  2. Vo woku na olivovom oleji som orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som k nej nakrájanú hlivu a dochutil som soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  3. Keď sa odparila všetka tekutina a hliva bola už takmer hotová (18 minút) pridal som lyžičku sójovej omáčky, tri strúčiky cesnaku nakrájané na drobno a odstavil som.

    Vegánske hlivové krupoto

  4. Krúpy už boli takmer hotové, tak som ich scedil ale nepremýval som ich...dal som ich naspäť do hrnca v ktorom sa varili, pridal som k nim lístky čerstvého špenátu a alpro sójovú alternatívu k Smotane na varenie.
  5. Nechal som to spolu prevrieť, len minútku a odstavil som a teraz sa vám musím k niečomu priznať - niečo také dobré som už dlho nejedol, aj manželka si naložila dvakrát 🙂

 

Vegánske hlivové krupoto

 

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *