Segedínsky guláš v tlakovom hrnci

Recept Segedínsky guláš v tlakovom hrnci

Pridal: Varic Daniel, 27.12.2015

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Teda vlastne Sikulský guláš (odvodené z maďarského Székelygulás) je klasika najvačšia na svete. Ja som sa ho naučil variť v tlakovom hrnci, vlastne odkedy ho mám, takmer všetko skúšam variť v v ňom. Jednoznačná úspora času, energie a šťavnatý výsledok. Treba však pamätať na to, že akonáhle suroviny naládujete dovnútra, budú sa variť všetky spolu a rovnaký čas. Takže je potrebné zaonačiť prípravu tak, aby sa rozvarilo len to, čo má.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Varic Daniel, 27.12.2015

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

750 gbravčové pliecko
750 gkapusta
5 kscibuľa
1 kuscesnak
1 kuszemiaky
200 mlšľahačková smotana
1 PLbravčová masť
5 guličiekčierne korenie
2 guličkynové korenie
1 kusbobkový list
1 PLčervená paprika
1 KLsoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájajte na kocky veľkosti cca 2 cm a prudko ho opečte na masti, aby trošku zhnedlo. Stačí tri minúty, potom ho vložte do hrnca.
  2. Kapustu zľahka prepláchnite vodou a pokrájajte. Pridajte k mäsu.
  3. Cibuľu narežte na hrubšie mesiačiky a opečte na masti, na ktorej sa opekalo mäso.
  4. Keď začne cibuľa zlatnúť, pridajte k nej nakrájaný cesnak, premiešajte a odstavte z plameňa. Cibuľu s cesnakom vložte do hlbšej misy.
  5. Očistite zemiak, pokrájajte ho na kúsky a pridajte k cibuli. Poprášte červenou paprikou a osoľte.
  6. Do panvice, v ktorej ste opekali mäso a cibuľu vlejte 3-4 dcl vody a odvarte pripečené kúsky. Vodu vlejte k cibuli a zemiakom.
  7. Rozmixujte na redšiu pastu a prilejte k masu a kapuste.
  8. Korenie a bobkový list zaviažte do kúska gázy,aby ste ich po uvarení nemuseli loviť, a pridajte ich do hrnca.
  9. Priveďte zmes k varu, uzavrite hrniec a varte pod tlakom na druhom (vyššom) stupni 25 minút.
  10. Odstavte z plameňa a nechajte uniknúť paru. Otvorte hniec a do horúcej zmesi primiešajte smotanu. Podávajte s čerstvým chlebom alebo knedľou.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť