Domáci marcipán

Domáci marcipán

By 16. decembra 2015

Dobrota! Takto chuťovo skvelý marcipán som už veľmi dávno nejedla.

Môžeme použiť na ozdoby alebo prípravu bonbónov či ďalších cukroviniek. Tiež môžeme len tak mlsať.

Na prípravu je jednoduchý a chuťovo neporovnateľný s produktami z obchodu. Ešte aj teraz sa mi slinky zbiehajú, keď si spomeniem na jeho úžasnú chuť. Tu viac slov už netreba, poďme rovno na recept.

 

 

Ingredients

Instructions

  1. Ak nemáte olúpané mandle, pripravíte si ich jednoducho:
    Mandle zalejeme viracovu vodou a necháme ich postáť 5 minút.Vyberieme z vody a osušíme. Pomocou utierky šúchame mandle až odstránime šupky.
  2. Mandle pomelieme v kuchynskom robote až dovtedy, kým masa začne byť masntej konzistencie - uvoľňuje sa  olej z mandlí.
  3. Pridávame po čstiach práškový cukor a spolu ešte pomelieme.
  4. Masu preložíme do misy a  pridáme najskôr 30 ml Amaretta a mandľový extrakt. Spolu dobre premiešame.
  5. Ak je masa drobivá ešte pridáme 20 ml Amaretta a opäť dobre premiešame.
  6. Masu vytvarujeme a zabalíme do alobalu (potravinovej fólie) a odložíme do chladničky stuhnúť.

 

Domáci marcipán

Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *