Domáci marcipán

Recept Domáci marcipán

Pridal: adkas-tastyfood, 16.12.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dobrota! Takto chuťovo skvelý marcipán som už veľmi dávno nejedla. Môžeme použiť na ozdoby alebo prípravu bonbónov či ďalších cukroviniek. Tiež môžeme len tak mlsať. Na prípravu je jednoduchý a chuťovo neporovnateľný s produktami z obchodu. Ešte aj teraz sa mi slinky zbiehajú, keď si spomeniem na jeho úžasnú chuť. Tu viac slov už netreba, poďme rovno na recept.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 16.12.2015

Kategorie:

SUROVINY

250 g (najemno namleté bez šupky)mandle
250 gpráškový cukor
30 - 50 mlamaretto
1/2 malej fľaštičkymandľový extrakt

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ak nemáte olúpané mandle, pripravíte si ich jednoducho: Mandle zalejeme viracovu vodou a necháme ich postáť 5 minút.Vyberieme z vody a osušíme. Pomocou utierky šúchame mandle až odstránime šupky.
  2. Mandle pomelieme v kuchynskom robote až dovtedy, kým masa začne byť masntej konzistencie - uvoľňuje sa  olej z mandlí.
  3. Pridávame po čstiach práškový cukor a spolu ešte pomelieme.
  4. Masu preložíme do misy a  pridáme najskôr 30 ml Amaretta a mandľový extrakt. Spolu dobre premiešame.
  5. Ak je masa drobivá ešte pridáme 20 ml Amaretta a opäť dobre premiešame.
  6. Masu vytvarujeme a zabalíme do alobalu (potravinovej fólie) a odložíme do chladničky stuhnúť.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť