Čoko-koko kocky

Pridal: adkas-tastyfood, 2.12.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Osobne nepoznám žiadnu osobu, ktorá by nemala rada kombináciu čokolády a kokosu. Zákusok je nenáročný na prípravu a je hotový raz-dva. Ako stvorený k nedeľňajšej poobednej kávičke. Do tohto zákusku ide veľa cukru, no napriek tomu nie je presladený a chutí vynikajúco dobre vychladený :) Suroviny sú na menší plech - 23 x 33 cm.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 2.12.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Kokosová vrstva:
6 ksbielok
6 PLkryštálový cukor
200 gstrúhaný kokos
2 PLhrubá múka
štipkasoľ
Čokoládová vrstva:
700 mlmlieko
6 ksžĺtok
2 baleniačokoládový puding v prášku
150 ghorká čokoláda
8 PLkryštálový cukor
250 gmaslo
K tomu ešte:
150 ml (studené) na poliatie upečenej kokosovej vrstvymlieko
500 mlšľahačková smotana
trochu na posypaniekakao
- Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
- Postupne do nich prišľahávame uckor a šľaháme, kým sa cukor rozpustí.
- Pridáme kokos zmiešaný s múkou a ručne, krúživými pohybmi vmiešame do bielkov.
- Cesto vylejeme na dobre vymastený a múkou vysypaný plech.
- Pečieme pri teplote 190 °C 10 minpt.
- Po upečení vyberieme z rúry a hneď horúce polejeme studeným mliekom. Najlepšie to ide polievkovou lyžicou. Necháme vychladnúť v plechu, v ktorom sme piekli kokosovú vrstvu.
- Čokoládová vrstva: V mlieku vyšľaháme žĺtka, cukor, práškový puding a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
- Do horúceho pudingu pridáme na kocky nalámanú čokoládu a maslo. Spolu dobre vymiešame kým sa všetko spojí do jednej hmoty.
- Necháme vychladnúť a natrieme na kokosový základ. Počas chladenia občas puding premiešame.
- Šľahačkovú smotanu vyčšaháme a ozdobíme vrch zákusku. Jemne poprášime kakaom.
KOMENTÁRE K RECEPTU