Vločkový pivný chlieb

Recept Vločkový pivný chlieb

Pridal: Spinava kuchyna je s, 22.11.2015

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

330 gpivo
200 g (použila som mix ražných a ovsených)vločky
10 g (sušené)droždie
300 gvoda
75 gaktivovaný ražný kvások
300 ghladká špaldová múka
200 gražná chlebová múka
1 KLsoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pivo zohrejeme a zalejeme ním vločky, prikryjeme a necháme bobtnať 2 hodiny až pokým sa celé pivo vsiakne.
  2. Droždie rozpustíme vo vlažnej vode a zmiešame s kváskom.
  3. V druhej miske zmiešame obe múky so soľou. Suchú zmes pridáme k rozmiešanému droždiu a dobre premiesime.
  4. Nakoniec pridáme nasiaknuté vločky.
  5. Cesto je dosť lepkavé, takže je lepšie ho miešať vareškou.
  6. Cesto prikryjeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu. Po vykysnutí, ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku, vytvarujeme bochník a vložíme do múkou vysypanej ošatky.
  7. Prikryjeme a opäť necháme kysnúť cca 1 hodinu.
  8. Chlieb vyklopíme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 220 °C (rúru vyhrejeme na 240 °C s plechom na spodku, po vložení plechu s chlebom teplotu stiahneme na 220 °C, na spodný plech vylejeme hrnček studenej vody a rýchlo zavrieme).
  9. Pečieme cca 40 - 50 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť