Pivo zohrejeme a zalejeme ním vločky, prikryjeme a necháme bobtnať 2 hodiny až pokým sa celé pivo vsiakne.
Droždie rozpustíme vo vlažnej vode a zmiešame s kváskom.
V druhej miske zmiešame obe múky so soľou. Suchú zmes pridáme k rozmiešanému droždiu a dobre premiesime.
Nakoniec pridáme nasiaknuté vločky.
Cesto je dosť lepkavé, takže je lepšie ho miešať vareškou.
Cesto prikryjeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu. Po vykysnutí, ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku, vytvarujeme bochník a vložíme do múkou vysypanej ošatky.
Prikryjeme a opäť necháme kysnúť cca 1 hodinu.
Chlieb vyklopíme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 220 °C (rúru vyhrejeme na 240 °C s plechom na spodku, po vložení plechu s chlebom teplotu stiahneme na 220 °C, na spodný plech vylejeme hrnček studenej vody a rýchlo zavrieme).
Pečieme cca 40 - 50 minút.