Vločkový pivný chlieb

Pridal: Spinava kuchyna je s, 22.11.2015
Kategorie: Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 22.11.2015
Kategorie: Pečivo
SUROVINY
330 gpivo
200 g (použila som mix ražných a ovsených)vločky
10 g (sušené)droždie
300 gvoda
75 gaktivovaný ražný kvások
300 ghladká špaldová múka
200 gražná chlebová múka
1 KLsoľ
- Pivo zohrejeme a zalejeme ním vločky, prikryjeme a necháme bobtnať 2 hodiny až pokým sa celé pivo vsiakne.
- Droždie rozpustíme vo vlažnej vode a zmiešame s kváskom.
- V druhej miske zmiešame obe múky so soľou. Suchú zmes pridáme k rozmiešanému droždiu a dobre premiesime.
- Nakoniec pridáme nasiaknuté vločky.
- Cesto je dosť lepkavé, takže je lepšie ho miešať vareškou.
- Cesto prikryjeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu. Po vykysnutí, ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku, vytvarujeme bochník a vložíme do múkou vysypanej ošatky.
- Prikryjeme a opäť necháme kysnúť cca 1 hodinu.
- Chlieb vyklopíme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 220 °C (rúru vyhrejeme na 240 °C s plechom na spodku, po vložení plechu s chlebom teplotu stiahneme na 220 °C, na spodný plech vylejeme hrnček studenej vody a rýchlo zavrieme).
- Pečieme cca 40 - 50 minút.
KOMENTÁRE K RECEPTU