Vianočné kopčeky

Pridal: Andrea Mackova, 21.11.2015
Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
V podstate ide o modifikovaný recept na marokánky, niektoré suroviny som pozamieňala, cukor išiel opäť dolu. Na chutí to neubralo, skôr naopak. Marokánky sa dokonca dostali do výberu na Jankinom blogu Mamou stylově, ide o tento príspevok : 10 variant na zdravé vánoční cukroví (z českých blogů a portálů) - Ďakujem ☺. Neviem, či sa táto várka dožije vianoc, ale ak nie, spravím ďalšiu. Zvonku sú chrumkavé, vnútri mäkké. Dokonalé.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 21.11.2015
Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie
SUROVINY
300 g (nasekané)vlašské orechy
1 baleniešľahačka
100 gtrstinový cukor
75 gmaslo
100 govsené vločky
100 g (sekané)mandle
70 gtekvicové semienka
100 gsušené slivky
1 baleniekandizované ovocie
100 gšpaldová múka
štipkasoľ
Poleva:
100 g (70 )%čokoláda
kúsok, za oriešokmaslo
- Sušené slivky opláchnem v horúcej vode, nasekám na menšie kúsky - ani malé, ani veľké. Do toho orechy, mandle.
- Šľahačku pomaly zohrievam s maslom, cukrom a kandizovaným ovocím - nevarím.
- Keď je cukor a maslo rozpustené a ovocie rozpadnuté na kúsky, vypínam.
- Ostatné suché prísady zamiešam a zalejem zmesou šľahačky a spolu všetko premiešam a nechám aj polhodinu hodinu odstáť - vychladne to a zhustne.
- Rúru predhrejem na 130 °C a v nej kopčeky suším asi 20-30 minút.
- Po vychladnutí ich máčam v rozpustenej čokoládovej poleve (polevu takisto nevarím, iba rozpúšťam na slabom plameni).
KOMENTÁRE K RECEPTU