Nepečená torta s gaštanovým pyré

Pridal: Spinava kuchyna je s, 17.11.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Gaštanové pyré som nikdy nejedla. Vedela som, že niečo také existuje ale nemala som ani potuchy ako ho zúžitkovať. A keďže je jeseň tak som sa ho rozhodla, v rámci zachovania sezónnosti, vyskúšať. Kúpila som úžasné BIO gaštanové pyré, ktoré až z 82 % tvoria gaštany a zvyšok tvorí BIO trstinový cukor. Pripravila som zdravú, bezlepkovú a dokonca veganskú tortu, ktorej korpus je z pohánkovej lámanky, nabitý orechmi, brusnicami a kakaom. Tak čo dostali ste na ňu chuť? :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 17.11.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Korpus:
130 gpohánková lámanka
600 ml (sójovo-ryžové)rastlinné mlieko
80 gpekanové orechy
100 g (sušené)brusnice
3 PL (z nepražených bôbov)kakao
1 PLolivový olej
40 gtrstinový cukor
40 g (strúhaný)kokos
Plnka:
200 ggaštanové pyré
200 ghorká čokoláda
250 ml (rastlinná, použila som ryžovú)smotana na varenie
na vamazanie formyolivový olej
Najskôr si pripravíme korpus:
- Mlieko privedieme k varu.
- Vsypeme pohánkovú lámanku, nasekané orechy, celé brusnice a kakao.
- Za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu.
- Odstavíme, pridáme olej, cukor a kokos. Premiešame, prikryjeme a necháme 30 minút dôjsť.
- Zmes rozotrieme do olejom vymazanej otváracej tortovej formy a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí vložíme do chladničky približne na 1 - 2 hodiny.
Plnku pripravíme nasledovne:
- Gaštanové pyré necháme rozmraziť. Čokoládu nasekáme.
- Smotanu privedieme k varu (pozor rýchlo vykypí).
- Horúcou smotanou zalejeme čokoládu a dobre premiešame až kým sa čokoláda úplne rozpustí.
- Nakoniec pridáme gaštanové pyré a metličkou dobre premiešame.
- Necháme trochu vychladnúť, nalejeme na hotový korpus, dáme do chladničky a necháme úplne stuhnúť (najlepšie cez noc).
KOMENTÁRE K RECEPTU