NajRecept.sk Mäso Králičie mäso FotoRecept | Králik pečený so zeleninou
FotoRecept | Králik pečený so zeleninou
FotoRecept | Králik pečený so zeleninou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   7.11.2015

FotoRecept | Králik pečený so zeleninou

Najradšej mám také jedlá, ktoré dám len do hrnca alebo na pekáč a obed sa robí v podstate sám. Takýmto jedom je aj tento recept na Králika pečeného so zeleninou. Oodávala som s opekanými zemiakmi. Takto pečený králik je výborný aj s ryžou. Môžete pridať zemiaky rovno do pekáča spolu so zeleninou a potom sa obed pripraví takmer sám :)

Suroviny
králik
koreňová zelenina
cibuľa
cesnak
olej
100 g (údená)
slanina
worchestrová omáčka
čersvé
bylinky
2 PL
ocot
bobkový list
celé nové korenie
celé čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Králika som umyla, osušila a naporcovala.
  2. Posypala soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Z hrude a brušných blán som uvarila polievku.
  3. Na malom množstve oleja som  opražila na kocky nakrájanú údenú slaninu.
  4. Postupne som naporcované kúsky mäsa nechala zatiahnuť.
  5. Všetko som preložila do pekáča,  pridala som nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak a čajové "vajce"(kovové vajíčko na čaj, do ktorého som vložila celé čierne korenie, nové korenie a bobkový list).
  6. Podliala som troškou vody, 2 PL octu a dala do rúry piecť. Prikryté som piekla približne 45 minút, potom som pekáč odokryla, mäso pofŕkala worchestrovou omáčkou a dopiekla do červena.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár