FotoRecept | Králik pečený so zeleninou

FotoRecept | Králik pečený so zeleninou

By 7. novembra 2015

Najradšej mám také jedlá, ktoré dám len do hrnca alebo na pekáč a obed sa robí v podstate sám. Takýmto jedom je aj tento recept na Králika pečeného so zeleninou.

Oodávala som s opekanými zemiakmi. Takto pečený králik je výborný aj s ryžou.

Môžete pridať zemiaky rovno do pekáča spolu so zeleninou  a potom sa obed pripraví takmer sám 🙂

 




Instructions

  1. Králika som umyla, osušila a naporcovala.
  2. Posypala soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Z hrude a brušných blán som uvarila polievku.
  3. Na malom množstve oleja som  opražila na kocky nakrájanú údenú slaninu.
  4. Postupne som naporcované kúsky mäsa nechala zatiahnuť.
  5. Všetko som preložila do pekáča,  pridala som nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak a čajové "vajce"(kovové vajíčko na čaj, do ktorého som vložila celé čierne korenie, nové korenie a bobkový list).

    FotoRecept | Králik pečený so zeleninou

    FotoRecept | Králik pečený so zeleninou

  6. Podliala som troškou vody, 2 PL octu a dala do rúry piecť.
    Prikryté som piekla približne 45 minút, potom som pekáč odokryla, mäso pofŕkala worchestrovou omáčkou a dopiekla do červena.

    FotoRecept | Králik pečený so zeleninou

 

FotoRecept | Králik pečený so zeleninou

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *