FotoRecept | Kapustníky s kyslou kapustou

FotoRecept | Kapustníky s kyslou kapustou

Pridal: S varechou v ruke, 15.11.2015

Kategorie: Mäso, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kapustníky som už pripravoval, ale trošku inak - boli pečené na panvici. Teraz som ich piekol v rúre a trošku som sa pohral aj s kapustou a musím povedať, že chutila. Kapustu som okukal z tv. relácie na Jojke, pripravoval ju tam Vilo Habo a je naozaj výborná!

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 15.11.2015

Kategorie: Mäso, Chuťovky

SUROVINY

Cesto:

750 ghladká múka
30 g (čerstvé) alebo 10 g sušenédroždie
1 KLkryštálový cukor
štipkasoľ
200 mlolej
375 ml (vlažné)mlieko

Kapusta:

kyslá kapusta
hnedý cukor
maslo
soľ
čerstvo mleté korenie
slanina

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Nebudem sa opäť rozpisovať ako pripraviť dobré kysnuté cesto - ak ho robíte na sladko, tak s cukrom, ako napríklad v tomto recepte na najlepšie kysnuté pečené buchty ak pripravujete cesto na slano, stačí ten cukor vynechať, ako v tomto recepte na kapustníky . Dôležité je múku vždy preosiať, olej dať až po kvasniciach, teda na koniec, nedať do cesta vajce, dobre ho prepracovať a nechať kysnúť aspoň hodinku. Cesto mi už kysne, tak som pripravil kyslú kapustu:
  1. Do hrnca som dal lyžicu hnedého cukru, keď sa začal topiť, pridal som k nemu oriešok masla - roztopilo sa.
  2. Vtedy som do hrnca dal aj kyslú kapustu bez šťavy. Dochutil som ju soľou a čerstvo mletým korením, chvíľku som ju dusil, asi 12 minút.
  3. Medzitým som si nakrájal slaninku a vyškvaril som ju.
  4. Bez masti som ju potom pridal ku kapuste, premiešal som a nechal vychladnúť.
  5. Vykysnuté cesto som rozdelil na 9 rovnakých bochníčkov.
  6. Bochníček som rozvaľkal asi na pol centimetra, naložil som do stredu vychladnutú karamelovú kapustu so slaninkou a zabalil som.
  7. Otočil som naopak, aby to spojené bolo dole a rozvaľkal som asi na centimeter. Ak sa vám niekde natrhne, nevadí - aj tak som ho potom popichal vidličkou a nechal podkysnúť ešte aspoň 20 minút.
  8. Medzitým som už zapol rúru, na 180°C.
  9. Keď už bola rozpálená, piekol som približne 20 minút
  10. Niekoľko kapustníkov som upiekol aj na suchej panvici a upečené som ich potrel masťou z vyškvarenej slaninky.
  11. Kapustníky pečené v rúre krásne narástli. Vybral a nechal vychladnúť na mriežke. Ešte horúce som ich potrel slanou studenou vodou a jemne poprášil čerstvo mletým čiernym korením, zakryl čistou utierkou a nechal asi 7 minút odpočinúť.
  12. Tie panvicové boli výborné, ale trošilililinku viac mi chutili tie kysnuté pečené v rúre.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť