FotoRecept | Kapustníky s kyslou kapustou

FotoRecept | Kapustníky s kyslou kapustou

By 15. novembra 2015

Kapustníky som už pripravoval, ale trošku inak -  boli pečené na panvici.

Teraz som ich piekol v rúre a trošku som sa pohral aj s kapustou a musím povedať, že chutila. Kapustu som okukal z tv. relácie na Jojke, pripravoval ju tam Vilo Habo a je naozaj výborná!

 

FotoRecept | Kapustníky s kyslou kapustou

Ingredients

Instructions

Nebudem sa opäť rozpisovať ako pripraviť dobré kysnuté cesto - ak ho robíte na sladko, tak s cukrom, ako napríklad v tomto recepte na najlepšie kysnuté pečené buchty ak pripravujete cesto na slano, stačí ten cukor vynechať, ako v tomto recepte na kapustníky .

Dôležité je múku vždy preosiať, olej dať až po kvasniciach, teda na koniec, nedať do cesta vajce, dobre ho prepracovať a nechať kysnúť aspoň hodinku. Cesto mi už kysne, tak som pripravil kyslú kapustu:

  1. Do hrnca som dal lyžicu hnedého cukru, keď sa začal topiť, pridal som k nemu oriešok masla - roztopilo sa.
  2. Vtedy som do hrnca dal aj kyslú kapustu bez šťavy. Dochutil som ju soľou a čerstvo mletým korením, chvíľku som ju dusil, asi 12 minút.
  3. Medzitým som si nakrájal slaninku a vyškvaril som ju.
  4. Bez masti som ju potom pridal ku kapuste, premiešal som a nechal vychladnúť.FotoRecept | Kapustníky s kyslou kapustou
  5. Vykysnuté cesto som rozdelil na 9 rovnakých bochníčkov.
  6. Bochníček som rozvaľkal asi na pol centimetra, naložil som do stredu vychladnutú karamelovú kapustu so slaninkou a zabalil som.
  7. Otočil som naopak, aby to spojené bolo dole a rozvaľkal som asi na centimeter.
    Ak sa vám niekde natrhne, nevadí - aj tak som ho potom popichal vidličkou a nechal podkysnúť ešte aspoň 20 minút.FotoRecept | Kapustníky s kyslou kapustouFotoRecept | Kapustníky s kyslou kapustou
  8. Medzitým som už zapol rúru, na 180°C.
  9. Keď už bola rozpálená, piekol som približne 20 minút
  10. Niekoľko kapustníkov som upiekol aj na suchej panvici a upečené som ich potrel masťou z vyškvarenej slaninky.FotoRecept | Kapustníky s kyslou kapustou
  11. Kapustníky pečené v rúre krásne narástli. Vybral a nechal vychladnúť na mriežke. Ešte horúce som ich potrel slanou studenou vodou a jemne poprášil čerstvo mletým čiernym korením, zakryl čistou utierkou a nechal asi 7 minút odpočinúť.
  12. Tie panvicové boli výborné, ale trošilililinku viac mi chutili tie kysnuté pečené v rúre.

FotoRecept | Kapustníky s kyslou kapustou

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (20 hlasov, priemerne: 3,60 z 5)
Loading...

Jedna odpoveď pre FotoRecept | Kapustníky s kyslou kapustou

  1. Daniela

    Myslim si,ze olej do cesta nepatri.Cesto nie je nadychane,skor je ako spongia…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *