Bielkový suchár

Recept Bielkový suchár

Pridal: adkas-tastyfood, 21.11.2015

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pri vianočnom pečení vždy nejaké bielko zostane. Tento jednoduchý recept na chrumkavý bielkový suchárik mám od svojej sestry, ktorá ho už roky pečie. Sucháriky sú skvelým doplnením voňavého čaju. Môžete ich piecť s rôznym druhom orehcov (mandle, lieskovce, vlašské orechy). Mne najviac chutia s lieskovými orechmi. Niekto šúpe šupku z orechov pred ich použitím, no ja ich nechávam na orechoch. Pri krájaní orechy so šupkou vytvárajú peknú kresbu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 21.11.2015

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

SUROVINY

3 kusybielka
štipkasoľ
110 gpráškový cukor
100 ghladká múka
100 g (príp. lieskovcov, vlašských orechov)mandle

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Biela vyšľaháme so štipkou soli. Postupne primiešame cukor.
  2. Pridáme múku a orechy.
  3. Zamiešame a cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát.
  4. Pečieme pri teplote 160 °C doružova cca 30 - 35 minút.
  5. Keď sa začne oddeľovať cesto od formy je upečené. Necháme vychladnúť do druhého dňa.
  6. Ostrým nožom porežeme na tenké plátky. Plátky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Takto uložené sušíme pri teplote 80 - 90 °C približne 25 minút a potom otočíme na druhú stranu. Opäť sušíme približne 25 minút. Sucháriky majú ostať svetlé no musia byť dobre vysušené a chrumkavé.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť