Zeleninové rizotto so sušenými paradajkami

Zeleninové rizotto so sušenými paradajkami

By 26. októbra 2015

Ďalšie z mojich obľúbených letných jadál. Či skôr už jesenných?   🙂

Aby rizotto bolo naozaj dobré, použite ryžu určenú na rizotto a dobré vínko.

 

Zeleninové rizotto so sušenými paradajkami

 

Ingredients

Instructions

  1. Na rajnicu dáme rozohriať kúsok masla a olej. Opražíme na ňom cibuľku do sklovita.
  2. Pridáme hrášok, porestujeme ho chvíľu, potom pridáme nepremytú ryžu. Ryžu premiešame, chvíľu popražíme.
  3. Pridáme nastrúhanú malú mrkvu a kukuricu.
  4. Zalejeme vývarom (ppo vrch ryže) po chvíli pridáme soľ, korenie a víno. Za stáleho miešania udusíme ryžu do mäkka - to je asi 20 minút. Podlejeme vždy, keď sa tekutina takmer vyvarí.
  5. Nakoniec zjemníme maslom a pridáme strúhaný parmazán. Podľa chuti dosolíme a dobre zamiešame. Vďaka syru bude rizotto ešte krémovejšie.
  6. Na tanieri rizotto posypeme nakrájanými sušenými paradajkami a podávame.

 

Zeleninové rizotto so sušenými paradajkami

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *