Zeleninové rizotto so sušenými paradajkami

Pridal: klaura, 26.10.2015
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ďalšie z mojich obľúbených letných jadál. Či skôr už jesenných? :) Aby rizotto bolo naozaj dobré, použite ryžu určenú na rizotto a dobré vínko.
FOTKA OD VÁS
Pridal: klaura, 26.10.2015
Kategorie:
SUROVINY
320 g (arborio)ryža
1 kscibuľa
200 mlbiele víno
zeleninový vývar
mrazenýhrášok
čerstvámrkva
konzervakukurica
trochaolej
150 gmaslo
4 PL (strúhaný)syr grana padano
sušené paradajky
soľ
čerstvo mleté korenie
- Na rajnicu dáme rozohriať kúsok masla a olej. Opražíme na ňom cibuľku do sklovita.
- Pridáme hrášok, porestujeme ho chvíľu, potom pridáme nepremytú ryžu. Ryžu premiešame, chvíľu popražíme.
- Pridáme nastrúhanú malú mrkvu a kukuricu.
- Zalejeme vývarom (ppo vrch ryže) po chvíli pridáme soľ, korenie a víno. Za stáleho miešania udusíme ryžu do mäkka - to je asi 20 minút. Podlejeme vždy, keď sa tekutina takmer vyvarí.
- Nakoniec zjemníme maslom a pridáme strúhaný parmazán. Podľa chuti dosolíme a dobre zamiešame. Vďaka syru bude rizotto ešte krémovejšie.
- Na tanieri rizotto posypeme nakrájanými sušenými paradajkami a podávame.
KOMENTÁRE K RECEPTU