Plnený pečený bôčik

Recept Plnený pečený bôčik

Pridal: S varechou v ruke, 29.10.2015

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

S príchodom chladnejších dní máme doma chuť na sýtejšie jedlá, jedným z nich je plnený pečený bôčik. Plnený kuracou pečienkou, pečený s rascou a cesnakom. Viem, nie je to práve ideálne jedlo pre štíhlu líniu, no raz do roka neuškodí :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 29.10.2015

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

bôčik
rasca
cesnak
soľ
čerstvo mleté korenie

Plnka:

kuracia pečeň
rožky
vajce
petržlenová vňať
bravčová masť
cibuľa
soľ
čerstvo mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Začal som plnkou: 
  1. Na masti som orestoval nakrájanú cibuľu a po chvíľke (3 min) som k nej pridal nakrájanú kuraciu pečeň. Dochutil som soľou a čerstvo mletým korením.
  2. Keď sa pečeň zatiahla (8min) tak som ju odstavil a nechal vychladnúť.
  3. Potom som k nej pridal jedno vajce, nakrájané rožky a petržlenovú vňať. Pomer je na každom z vás.
  4. Pekný prerastený bôčik som umyl a ostrým dlhým nožom som v ňom spravil kapsu. Dával som však pozor, aby som ho nikde úplne neprerezal.
  5. Kapsu som naplnil plnkou a uzavrel som ju dlhou špízovou ihlou (kapsu môžete aj zašiť)
  6. Dochutil som soľou, čerstvo mletým korením a rascou som nešetril.
  7. Na pekáči som bôčik podlial vodou, stačí len na spodok pekáča a dal som piecť do vyhriatej rúry na 170°C asi 80 minút.
  8. V polovici pečenia som bôčik aj otočil a na záver som ho zapiekol pod grilom.
  9. Keď už bol upečený, natrel som ho zvrchu popučeným cesnakom a nechal odpočívať v rúre, ktorú som už odstavil.
  10. Podávať sa môže so zemiakovou kašou alebo s kapustou a knedľou. Dobre chutí aj na chlebe.
       
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť