Plnený pečený bôčik

Pridal: S varechou v ruke, 29.10.2015
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
S príchodom chladnejších dní máme doma chuť na sýtejšie jedlá, jedným z nich je plnený pečený bôčik. Plnený kuracou pečienkou, pečený s rascou a cesnakom. Viem, nie je to práve ideálne jedlo pre štíhlu líniu, no raz do roka neuškodí :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 29.10.2015
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
bôčik
rasca
cesnak
soľ
čerstvo mleté korenie
Plnka:
kuracia pečeň
rožky
vajce
petržlenová vňať
bravčová masť
cibuľa
soľ
čerstvo mleté korenie
Začal som plnkou:
- Na masti som orestoval nakrájanú cibuľu a po chvíľke (3 min) som k nej pridal nakrájanú kuraciu pečeň. Dochutil som soľou a čerstvo mletým korením.
- Keď sa pečeň zatiahla (8min) tak som ju odstavil a nechal vychladnúť.
- Potom som k nej pridal jedno vajce, nakrájané rožky a petržlenovú vňať. Pomer je na každom z vás.
- Pekný prerastený bôčik som umyl a ostrým dlhým nožom som v ňom spravil kapsu. Dával som však pozor, aby som ho nikde úplne neprerezal.
- Na pekáči som bôčik podlial vodou, stačí len na spodok pekáča a dal som piecť do vyhriatej rúry na 170°C asi 80 minút.
- V polovici pečenia som bôčik aj otočil a na záver som ho zapiekol pod grilom.
- Keď už bol upečený, natrel som ho zvrchu popučeným cesnakom a nechal odpočívať v rúre, ktorú som už odstavil.
- Podávať sa môže so zemiakovou kašou alebo s kapustou a knedľou. Dobre chutí aj na chlebe.
KOMENTÁRE K RECEPTU