FotoRecept | Sušené paradajky
Keďže je sezóna dozrievania paradajok v plnom prúde a ja sušené zbožňujem, rozhodla som sa nasušiť pár pohárikov do zásoby doma. Robila som to prvý krát a ich chuť ma veru nesklamala. Určite si postup ešte zopakujem niekoľko krát. Sú veľmi dobré, už teraz sa teším na ďalšie zrelé plody a sušenie. Použiť ich možno do cestovín, na pizzu, alebo len tak s chlebíkom či bagetou. Olej potom využijete pri príprave šalátov, polievok, na zápražky. Tak čo - urobíte si ich aj vy ? x
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
zrelé paradajky
soľ
cukor
rozmarín, bazalkabylinky
alebo slnečnicovýolivový olej
cesnak
- Paradajky som umyla a nakrájala na mesiačiky.
- Sušiť sa dajú cez leto priamo na slnku (trvá to 2-3 dni) alebo v rúre. Tento spôsob som použila. Nastavila som rúru na teplotu 100 °C a sušila pri pootvorených dvierkach kým získali "gumenú konzistenciu". Trvalo mi to asi 6 hodín.
- Takto usušené paradajky som dala do pohárov, pridala som strúčky cesnaku a rozmarín a zaliala slnečnicovým olejom.
- Po ochutnávke uložila do chladničky.
KOMENTÁRE K RECEPTU