FotoRecept | Nepečené Banoffe

FotoRecept | Nepečené Banoffe

Pridal: klaura, 28.10.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Banoffe - nepečená karamelovo-banánová dobrota a poriadna kalorická bomba. Ak si však dáte kúsok s mierou, neudeje sa nič zlé. Doma sa mi nahromadili banány a bolo potrebné z nich vymyslieť niečo chutné. Nechala som sa inšpirovať internetom a bolo rozhodnuté. Musím uznať, že koláčik je naozaj vynikajúci.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 28.10.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

200 gmaslové sušienky
100 gmaslo
1 konzervasalko
2 kusybanány
250 gmascarpone
450 mlšľahačková smotana

Slaný karamel:

3 PLkryštálový cukor
50 mlšľahačková smotana
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Deň vopred si uvaríme salko. Varíme ho v dostatočnom množstve vody približne 2,5 hodiny.
  2. Necháme vychladnúť do druhého dňa. Dostať kúpiť aj salko karamelové, to je však dosť riedke.
  3. Sušienky rozdrvíme, spojíme s rozpusteným maslom a vtlačíme na dno tortovej formy.
  4. Natrieme vychladnuté salko a naň poukladáme banány.
  5. Vyšľaháme si tuhú šľahačku, jemne do nej vmiešame mascarpone (môže byť aj jemný tvaroh) a natrieme na vrch koláča. Dáme stuhnúť do chladničky.
  6. Pred podávaním pripravíme slaný karamel: upálime cukor a zalejeme ho smotanou. Dobre vymiešame a pridáme trochu soli.  Zvýrazní a ozvláštni chuť dezertu.Potom už len podávame :)
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť