FotoRecept | Nepečené Banoffe

FotoRecept | Nepečené Banoffe

By 28. októbra 2015

Banoffe - nepečená karamelovo-banánová dobrota a poriadna kalorická bomba. Ak si však dáte kúsok s mierou, neudeje sa nič zlé.

Doma sa mi nahromadili banány a bolo potrebné z nich vymyslieť niečo chutné. Nechala som sa inšpirovať internetom a bolo rozhodnuté.
Musím uznať, že koláčik je naozaj vynikajúci.








 

Ingredients

Instructions

  1. Deň vopred si uvaríme salko. Varíme ho v dostatočnom množstve vody približne 2,5 hodiny.
  2. Necháme vychladnúť do druhého dňa. Dostať kúpiť aj salko karamelové, to je však dosť riedke.
  3. Sušienky rozdrvíme, spojíme s rozpusteným maslom a vtlačíme na dno tortovej formy.FotoRecept | BanoffeFotoRecept | BanoffeFotoRecept | Banoffe
    FotoRecept | Banoffe
  4. Natrieme vychladnuté salko a naň poukladáme banány.FotoRecept | Banoffe
    FotoRecept | Banoffe
  5. Vyšľaháme si tuhú šľahačku, jemne do nej vmiešame mascarpone (môže byť aj jemný tvaroh) a natrieme na vrch koláča.
    Dáme stuhnúť do chladničky.FotoRecept | Banoffe
  6. Pred podávaním pripravíme slaný karamel:
    upálime cukor a zalejeme ho smotanou. Dobre vymiešame a pridáme trochu soli.  Zvýrazní a ozvláštni chuť dezertu.Potom už len podávame 🙂

 

FotoRecept | Banoffe 

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *