FotoRecept | Nepečené Banoffe
Banoffe - nepečená karamelovo-banánová dobrota a poriadna kalorická bomba. Ak si však dáte kúsok s mierou, neudeje sa nič zlé. Doma sa mi nahromadili banány a bolo potrebné z nich vymyslieť niečo chutné. Nechala som sa inšpirovať internetom a bolo rozhodnuté. Musím uznať, že koláčik je naozaj vynikajúci.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
200 gmaslové sušienky
100 gmaslo
1 konzervasalko
2 kusybanány
250 gmascarpone
450 mlšľahačková smotana
Slaný karamel:
3 PLkryštálový cukor
50 mlšľahačková smotana
soľ
- Deň vopred si uvaríme salko. Varíme ho v dostatočnom množstve vody približne 2,5 hodiny.
- Necháme vychladnúť do druhého dňa. Dostať kúpiť aj salko karamelové, to je však dosť riedke.
- Pred podávaním pripravíme slaný karamel: upálime cukor a zalejeme ho smotanou. Dobre vymiešame a pridáme trochu soli. Zvýrazní a ozvláštni chuť dezertu.Potom už len podávame :)
KOMENTÁRE K RECEPTU