Domáce kysnuté buchty

Domáce kysnuté buchty

By 22. októbra 2015

Domáce buchty sú pre mňa synonymom domova, pohody, detstva a maminých láskavých rúk.  Robila lekvárové - z domáceho vareného slivkového lekváru. ktorý bol vláčny a sladučký. Často som ho vyjedala len tak lyžicou  z kameninového súdku 🙂

Buchty boli fantastické čerstvé, ja som ich mala ešte radšej na druhý deň - poriadne vychladené zo studenej komory a s teplým šípkovým čajom.

Z času na čas upečiem tieto buchty i ja. Plním ich poväčšine tvarohom. Až keď pripravenú dávku plnky miniem, použijem  lekvár.  Tiež slivkový, no z obchodu - je tiež dobrý. mám svoju obľúbenú značku 🙂
Vždy si spomeniem na náš starý drevený kredenc, ktorý mal dvierka za ktorými sa skrývali rôzne dobroty. Tam som chodila na buchty. Zobrala som do každej ruky jednu a hajde von, do záhrady.

 

Ingredients

Instructions

  1. Dobre vypracované cesto nechám na teplom mieste vykysnúť.
  2. Potom ho rozvaľkám, pokrájam na štvorce, uložím plnku, zviniem  do gule a husto vedľa seba poukladám na vymastený plech.
  3. Každú buchtu zo všetkých strán potriem olejom, aby sa pri pečení nezlepili a dali sa dobre oddeľovať.
  4. Nechám ešte podkysnúť a pečiem na 180 °C kým sú zvrchu pekné, do hneda sfarbené.
  5. Po vychladnutí pocukrujem a môžem nakladať na misu - rozchytajú sa veľmi rýchlo 🙂

 

Domáce kysnuté buchty

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

2 odpovedí na Domáce kysnuté buchty

  1. Anna Allerámová

    margotky určite vyskúšam, aj iné recepty sú zaujímavé- dík.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *