Domáce kysnuté buchty

Recept Domáce kysnuté buchty

Pridal: klaura, 22.10.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Domáce buchty sú pre mňa synonymom domova, pohody, detstva a maminých láskavých rúk. Robila lekvárové - z domáceho vareného slivkového lekváru. ktorý bol vláčny a sladučký. Často som ho vyjedala len tak lyžicou z kameninového súdku :) Buchty boli fantastické čerstvé, ja som ich mala ešte radšej na druhý deň - poriadne vychladené zo studenej komory a s teplým šípkovým čajom. Z času na čas upečiem tieto buchty i ja. Plním ich poväčšine tvarohom. Až keď pripravenú dávku plnky miniem, použijem lekvár. Tiež slivkový, no z obchodu - je tiež dobrý. mám svoju obľúbenú značku :) Vždy si spomeniem na náš starý drevený kredenc, ktorý mal dvierka za ktorými sa skrývali rôzne dobroty. Tam som chodila na buchty. Zobrala som do každej ruky jednu a hajde von, do záhrady.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 22.10.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

600 ghladká múka
3 ksvajce
štipkasoľ
100 gkryštálový cukor
240 mlmlieko
75 gmaslo
1 kocka (42 g)droždie

Plnka:

500 gtvaroh
1 kusvajce
podľa chuticukor
citrónová kôra
1 PLzlatý klas
hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Dobre vypracované cesto nechám na teplom mieste vykysnúť.
  2. Potom ho rozvaľkám, pokrájam na štvorce, uložím plnku, zviniem  do gule a husto vedľa seba poukladám na vymastený plech.
  3. Každú buchtu zo všetkých strán potriem olejom, aby sa pri pečení nezlepili a dali sa dobre oddeľovať.
  4. Nechám ešte podkysnúť a pečiem na 180 °C kým sú zvrchu pekné, do hneda sfarbené.
  5. Po vychladnutí pocukrujem a môžem nakladať na misu - rozchytajú sa veľmi rýchlo :)
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť