Skvelé recepty pre telo aj dušu

Skvelé recepty pre telo aj dušu

Jedna z dôležitých oblastí nášho života je podľa nej strava, pretože ako sa vraví – “sme to, čo jeme”.

Skvelé recepty pre telo aj dušu

Aj preto Iveta Papcunová – vyznávačka zdravého životného štýlu so všetkým, čo k tomu patrí (psychika, pohyb, strava) – napísala knihu Skvelé recepty pre telo aj dušu, ktorá ponúka inšpiráciu práve tohto druhu. Jedlá sú jednoduché na prípravu i suroviny, bez použitia modifikovaných. Použitím alternatívnych obilnín je väčšina z nich prirodzene bezlepková. Spolu s nápojmi sú pripravené podľa piatich elementov.

Dopĺňajú ich zaujímavé citáty, vzorový jedálny lístok podľa ročných období, desatoro telesného, duševného a duchovného zdravia.

Najdôležitejšou prísadou všetkých domácich jedál je láska k tým,
pre ktorých ich pripravujete.
Sophia Loren

Suroviny máme doma, začíname čarovať. Pre tieto recepty je typická ešte jedna vlastnosť, upozorňuje Iveta Papcunová: ich príprava vyžaduje 7 a pol, 17 a pol, 27 a pol, 117 a pol atď. minúty. Ak by sa vám stalo, že by ste boli šikovnejší, ako my a prípravu zvládli skôr, zostávajúci čas do limitu na prípravu odporúčame využiť na objatie partnera, detí, svokry a kohokoľvek, kto sa v tom momente objaví v kuchyni.

V knihe Skvelé recepty pre telo aj dušu nájdete množstvo prírodných a „láskavých“ receptov. Napríklad:

 

Hokkaido chrumkavá polievočka (bezlepková)Skvelé recepty pre telo aj dušu

  • 1 kg tekvice hokkaido
  • 1 l vody
  • 1 pór
  • kúsok morskej riasy Wakame
  • 7 guličiek borievky
  • 1 lyžica sójovej omáčky Tamari
  • štipka kurkumy
  • štipka soli
  • za hrsť slnečnicových semienok (tekvicových, sezamových)

POSTUP:

  1. Tekvicu umyjeme, vyberieme zrnká a nakrájame na menšie mesiačiky.
  2. Vložíme do studenej vody aj s borievkou a dáme variť. Po zovretí pridáme riasu, o 7 minút šťipku soli a šikmo nakrájané kolieska póru s kurkumou. Necháme na miernom ohni 7 minút.
  3. Vypneme, ochutíme sójovou omáčkou Tamari.
  4. Na tanieri posypeme nasucho opraženými slnečnicovými (tekvicovými, sezamovými) semienkami.

 

 

 

Skvelé recepty pre telo aj dušu

Nepečené kokosové guľôčky

  • 250 g nesírených hrozienok
  • šťava z jedného citróna
  • pár kvapiek umeoctu špeciál
  • 250 g strúhaného kokosu
  • 1 lyžica Mikawa Mirinu (nemusí byť, môže byť aj rum)

POSTUP:

  1. Hrozienka pomelieme na mäsovom mlynčeku, alebo rozmixujeme.
  2. Pridáme do nich umeocot, citrónovú šťavu a zapracujeme kokos.
  3. Z hmoty tvarujeme guľôčky, alebo iné tvary, ktoré obalíme v kokose.
  4. Do stredu môžeme vložiť nasucho opraženú mandľu, lieskový alebo iný oriešok.

 

Množstvo chutných receptov nájdete v novej knihe Skvelé recepty pre telo aj dušu.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *